13.10.2024.

08:43

Foto: informer/printscreen

Vesti

Udario tuk na luk! Rat među lažnim ekolozima i političarima: Ćuta protiv blokade koju je najavio Kokanović! (VIDEO)

Zaratili su Aleksandar Jovanović i Zlatko Kokanović! Dvojica lažnih ekologa kao dva ovna na brvnu, ne mogu da se dogovore o modelu protesta. Dok jedan najavljuje radikalizaciju, drugi kaže da ne treba trošiti energiju.

Tako je Kokanović 11. oktobra rekao: "Od subote 19. oktobra pozivamo sve, da svako u svom mestu krene u blokadu, koje su planu, prvo na jedan sat, pa ćemo u narednom periodu povećavati vreme, zavisno od toga da li će vlast uslišiti zahteve ili neće", poručio je Kokanović, inače čovek koji je svoju zemlju pokušao da proda Rio Tintu, ali pošto rudnik nije planiran na delu gde on ima imanje, to se nije desilo. E tada je Kokanović, besan što nije uspeo da zaradi, krenuo u rat protiv Rio Tinta i preko noći postao "borac za ekologiju".

Dan kasnije, njegov (ne)istomišljenik Ćuta izneo je svoj stav koji se kosi sa Kokanovićevim planovima.

- Juče je Zlatko Kokanović rekao da su opcija blokade po čitavoj Srbiji. Ajte da ostavimo da se o tome dogovorimo. Ja nemam punu informaciju kako je to zamišljeno. Ajte za početak da se mi skupimo u Loznici i da napravimo plan šta mi radimo dalje. Ne treba se mnogo zaletati i trošiti energiju - rekao je Ćuta

Izgleda da je Ćuta dobro razumeo Demostatovo istraživanje koje kaže da većinska Srbija ne želi da učestvuje u njihovim protestima.