13.10.2024.

13:31

Foto: printscreen

Vesti

Njima je loše sve što je građanima dobro! SSP-u smeta što je u Vučevićevo vreme Novi Sad postao najbolje mesto za život u celom regionu

Partija političara koji je kao visoki funkcioner bio deo režima koji je uništio Novi Sad, ima obraza da tvrdi da Novi Sad nije napredovao u Vučevićevo vreme i da širi besmislene laži da je gradska kasa prazna i da gradska preduzeća ne rade dobro.

Šta vi to zamerate Milošu Vučeviću?

Što u gradskoj kasi danas ima 47 milijardi dinara, što je skoro tri puta više u odnosu na vreme kad ste vi i vaši koalicioni partneri vodili grad? Što je od nula novih škola iz vašeg vremena, izgrađena Muzičko-baletska škola od 14.000 kvadrata, i gradska koncertna dvorana, koju vodi proslavljeni virtuoz Stefan Milenković, dok ste vi o trošku budžeta grada pekli volove i pravili koncerte Duginog posela?

Zamerate li mu što je izgrađeno devet i rekonstruisano 17 vrtića? I što se grade još četiri nova vrtića i dve nove škole?

Što nije, kao vi, zatvorio nijednu, nego je otvorio 14 fabrika? Što je obezbeđen posao za 45.000 Novosađana, za razliku od vremena vladavine vas i vaših partnera, kad je bez posla ostalo više od 35.000 ljudi?

Što je izgrađena zgrada Zavoda za hitnu pomoć? Što su izgrađena tri, i rekonstruisana tri doma zdravlja? Što nije ukraden ni jedan jedini dinar, a izgrađen je Bulevar Evrope? Što se grade tri nova mosta? Što je novim GUP-om ukinut vaš projekat Novi Sad na vodi, koji je na Šodrošu i Kameničkoj adi predviđao gradnju komercijalnih sadržaja, i umesto toga predviđeno više zelenila, sportske i rekreativne površine?

Patite li što Darko Šarić, omiljeni investitor, vas u vaših koalicionih partnera, neće graditi u okolini brodogradilišta, čiji je vlasnik bio u vaše vreme?

Smeta li vam što je posle 45 godina podignut novi park? Što je posađeno više od 65.000 sadnica novog drveća?  Što je budžet za kulturu uvećan četiri puta u odnosu na vreme kad je vaša, tada jedinstvena politička organizacija vladala Novim Sadom? Što je uređeno više od 80 mini parkova i izgrađeno 188 sportskih terena, dečijih igrališta i teretana na otvorenom?

Zamerate li Vučeviću što nije prodao "Vodovod i kanalizaciju", kako ste vi planirali, i što je izgrađeno više 303 kilometara kanalizacione i 135 kilometara nove vodovodne mreže.

Jeste li ogorčeni što je Novi Sad bio Evropska prestonica kulture i Evropska prestonica mladih i što je prosečna plata porasla sa 47.000 na 115.000 dinara?

Ne morate da odgovorite, jasno je! Vama smeta sve što je dobro za građane Novog Sada.

Vama Miloš Vučević i Srpska napredna stranka smetaju zato što rade u interesu građana. I što je zbog Vučevića i naše politike Novi Sad postao najbolje mesto za život u celom regionu, i što to priznaje ceo region. To je nepremostiva razlika između nas i vas.