Autor: Informer.rs

14.10.2024.

11:06

Foto: Ata images / printscreen

Vesti

ZA NJIH JE OVO KLJUČNA BITKA! Brnabićeva objasnila suštinu opozicionog "litijumskog rata": Baš njih briga za Nedeljica, oni hoće na vlast bez izbora!

- Sav besmisao najavljenih protesta i "litijumskog rata na ulicama", kako to vole da kažu Šolakovi mediji, mogao je da se vidi i sinoć na "Utisku nedelje" kada je dr Boris Begović naveo da „Rio Tinto uopšte nije doneo odluku da li će ovde investirati i ući u svoj poduhvat", a da je njegova hipoteza da "nije zanemarljiva verovatnoća da će Rio Tinto iz ekonomskih razloga napustiti ovaj projekat" - navela je Brnabićeva i dalje razvila svoju tezu.

- I, šta ćemo sad? Ako je dr Begović u pravu, a dodatno znamo da će još najmanje 2 godine biti potrebno Rio Tintu za Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu, zašto protesti i otvorene pretnje "ratom na ulicama"? Zašto destabilizacija Srbije? Zašto blokade? Zašto maltretiranje građana? - upitala je Brnabićeva.

- Ovo je borba za vlast, a ne za Gornje Nedeljice. Baš njih iz opozicije briga i za Gornje i za Donje Nedeljice, i za Brezjak, i za Loznicu. Viskozu su ugasili 2005., ostavili ljude bez posla, a nas, 7 godina kasnije, sačekao hemijski otpad iz Viskoze koji nisu ni počeli da uklanjaju. Mi iz SNS srbija smo rešavali i ovaj problem - sanirali, izneli, uskladištili taj otpad. U Loznici, zahvaljujući trudu, upornosti i borbi  Aleksandra Vučića otvorili Mint i Adient. Četiri puta je danas veći budžet za subvencije za poljoprivrednike u odnosu na vreme kad su Srbiji vodili ovi koji danas pozivaju na proteste i blokade! Zahvaljujući viziji Aleksandra Vučića završili smo autoput do Šapca, završavamo brzu saobraćajnicu do Loznice. I onda je nas "baš briga", a oni se "bore" za ljude u Nedeljicama?! Bore se oni za vlast bez izbora i ovo jeste njihova odsutna bitka - navela je Brnabić.