14.10.2024.

11:47

Foto: instagram buducnostsrbijeav

Vesti

"Srbija nastavlja putem fiskalne stabilnosti!" Vučić se sastao sa delegacijom MMF-a: Težak i uspešan sastanak! (FOTO)

- Težak, verujem i uspešan sastanak sa delegacijom MMF. Srbija nastavlja putem fiskalne stabilnosti, ali ćemo morati da budemo još disciplinovaniji i odgovorniji nego do sada - naveo je Vučić na Instagramu buducnostsrbijeav.

Vučić je dodao da pregovori sa MMF jesu bili naporni, ali da je ostvaren sjajan napredak što je, kako je naveo, potvrdio i šef misije Donald Megetigan. 

Predsednik Srbije je naveo da mu je Megetigan čestitao na postizanju investicionog rejtinga Srbije i istakao uspešan završetak četvrte, ujedno i poslednje revizije tekućeg stend-baj aranžmana, kao i dogovor novog PCI aranžmana od sledeće godine.

Dodao je da je potvrđen dogovor o održavanju budžetskog deficita od tri odsto u periodu 2025-2027, uz prioritizaciju kapitalnih projekata. 

Vučić je naveo da je delegacija MMF naglasila važnost poštovanja fiskalnih pravila, posebno kada je reč o platama i penzijama, kao i potrebu za pažljivim upravljanjem troškovima u sektorima poljoprivrede, infrastrukture i zdravstva.

- Izrazio sam zahvalnost za podršku MMF-a i istakao posvećenost Srbije daljoj fiskalnoj konsolidaciji i sprovođenju strukturnih reformi, uključujući reforme u energetskom sektoru i upravljanju javnim preduzećima - naveo je Vučić u objavi na Instagramu.