16.10.2024.

12:36

Foto: Ata images

Vesti

HRVATI KIPTE OD BESA! Vučić se izborio za svoju državu: Srbija je privilegovana u Briselu!

Tako je Augustin Polakaj, dopisnik hrvatskog Jutarnjeg lista, napisao kolumnu pod naslovom: 'Na primeru Makedonaca se jasno vidi koliko je Beograd privilegiran u Briselu. Ovakva kakva je danas, Srbija ne može u Evropu! Mnogi su se bacili na posao kako bi osigurali da Srbija pre kraja godine otvori jedan klaster u pregovorima!'

Informer

Ove sramne navode jedva su dočekali hrvatski mediji koji su doslovno naveli kako je sramno da Srbija otvara jedan klaster, dok se upravo Hrvati protive, a i kako navode 'Albanija i Severna Makedonija su mnogo čekale!?!

- Međutim, mnogi su se sada bacili na posao kako bi osigurali da pre kraja godine Srbija otvori jedan klaster. Evropska komisija je to predložila, Mađarska, koja trenutno predsedava Evropskom unijom, gura otvaranje, snažno ga podržavaju i Italija, Francuska, Španska, ali i dalje je velik broj država članica koje se tome protive ili imaju rezerve. Među njima je i Hrvatska, kao i baltičke zemlje, potom Finska, Holandija, Nemačka. Ipak, diplomate u Briselu nisu sigurne da će Nemačka i dalje ostati rezervisana te već primećuju da Berlin 'traži način za davanje potpore Srbiji' - navodi Polakaj. 

Sad vidimo da njihova skandalozna kampanja da je 'Vučić izolovan' lažna. Jer, kako je 'izolovani Vučić' koji odbija da se usaglasi sa nametnutom EU spoljnom politikom, obezbedio takav tretman za Srbiju?!

Ovo je dokaz da predsednika Srbije Aleksandra Vučića poštuju i kada ga ne vole, jer Vučić ima reč, ne radi ni protiv koga, već isključivo za Srbiju i svoj narod.