16.10.2024.

20:00

Foto: Informer /printskrin

Vesti

INFORMER ODRŽAO ČAS DEMOKRATIJE! Pokazna vežba za Šolakove medije - Ovo se zove slobodno novinarstvo! (FOTO, VIDEO)

Baš kao što kaže i naš slogan, sve najvažnije vesti saznajte prvi, tako je bilo i danas iz Loznice, gde je opozicija doživela potpuni debakl, a Informer pokazao kako se pravilno i bez zabranjenih tema i mišljenja izveštava.

Očekivala je opozicija, ali i tajkunski mediji da ovaj protest bude masovan, međutim okupilo se svega 680 ljudi, o čemu smo već pisali. O tome najbolje govori i slika iz drona, koju možete pogledati OVDE.

Svi koji su danas gledali Informer TV mogli su da vide na delu lekciju o tome šta je slobodno novinarstvo i kako se izveštava bez skrivenih i zabranjenih stvari.

Naša novinarka Branka Lazić izveštavala je sa lica mesta, gde je ponovo bila na meti pijanih i pomahnitalih sledbenika opozicije. Međutim, iako joj nisu dozvoljavali da obavlja svoj posao, ona im se hrabro "suprotstavila".

Treba napomenuti da je ona tamo srela i predstavnike opozicije poput Radomira Lazovića, Zorana Lutovca, Danijele Nestorović... Svako od njih je imao priliku da kaže šta misli uživo u programu, ali je svako od njih to odbio.

Da ne govorimo o tome da su Aleksandar Jovanović Ćuta i Borislav Antonijević uživo u naš program dali izjave i izneli svoje mišljenje, bez ikakvih problema i cenzura. Takođe, u toku specijalnog programa u Kolegijumu smo se uživo ukljkučivali u program N1, prenosili i govornike tokom protesta.

Informer

Informer

 

Sa druge strane, oni kojima su usta puna nezavisnog novinarstva i koji se bore za "slobodu medija" još jednom su na delu pokazali ko su oni zapravo.

Još jednom su pale sve maske, još jednom se videlo kako N1 i ostali tajkunski mediji prikazuju "istinu".

Da ne govorimo o stravičnoj podvali N1 gde su u vreme kada je protest, koji je doživeo debakl, već počeo prikazivali arhivske snimke, jer nisu želeli, ili smeli, da prikažu realan broj prisutnih.

Da li možete da zamislite da N1 na bilo kom događaju dozvoli Milošu Vučeviću, Ani Brnabić ili nekom drugom članu SNS dozvoli da iznese svoje mišljenje.

Ne možete, zar ne?

Pa gospodo, sledeći put kada govorite o slobodnom i nezavisnom novinarstvu, prvo se pogledajte u ogledalo.