17.10.2024.

09:04

Foto: ATA Images, Printscreen

Vesti

Totalno rasulo među opozicionarima! Tajkun Dragan Đilas odlučio da rasturi Demokratsku stranku do poslednjeg atoma

Naime, kako su preneli opozicioni mediji, DS na čelu partije ne želi da vidi sadašnjeg predsednika Zorana Lutovca koji je prošlog vikenda zakazao Izbornu skupštinu DS za 14. decembar na kojoj bi trebalo da bude izabran novi predsednik i njegov tim kao i novi stranački organi.

On je najavio i da će se kandidovati na tim izborima.

Pored Lutovca, jedini zaineterovan za mesto predsednika stranke je Miodrag Gavrilović koji je poznat od pre kao neko ko vršlja po DS po nalogu Dragana Đilasa.

Ako je sudeći prema ranijim dešavanjima, ovo je nastavak kampanje tajkuna Đilasa od zimus kada je pod njegovom komandom pokušano da se Lutovac smeni sa mesta predsednika DS.

Tada je, na sastanku pomenute partije, određena struja, očigledno po Đilasovoj komandi, pokušala da smeni Lutovca, a uzrok tome je sukob aktuelnog predsednika DS i Đilasa koji je nastao oko toga da li opozicionari treba da se pojave na konstitutivnoj sednici Skupštine. Lutovac je, naime, zagovarao tezu da na sednicu ne treba doći, što je Demokratska stranka i potvrdila u saopštenju.

Struju koja se u DS tada digla protiv Lutovca, takođe je predvodio potpredsednik DS Slobodan Gavrilović, a osim njega, Đilas u DS tada je imao, a veruje se i sada, još nekoliko uticajnih funkcionera, još iz vremena kada je on vladao Demokratskom strankom, koju je svojevremeno neslavno napustio.

Informer

printscreen