17.10.2024.

09:24

Foto: Zoran Sinko

Vesti

Jevtić upozorava: Namera Prištine je da uzurpira sve što je srpsko!

- Mogu da govorim o primerima od Ski-centra Brezovica do nekih drugih i mislim da je dijalog u Briselu način da se ova pitanja reše - rekao je Jevtić. 

Jevtić kaže da su namere Prištine da u budućnosti sve što je srpsko zatvori i uzurpira i da će se protiv takvih odluka boriti na demokratski način i institucionalno.

- To što Priština trenutno radi preko Agencije za privatizaciju je protivpravno po važećim aktima, iz više razloga. Svakako da su namere aktuelne vlasti i ovog režima Aljbina Kurtija takve da se sve što je srpsko zatvori i da se sve što je srpsko uzurpira. Nemam tu nikakve sumnje. Znam i gotovo sam siguran da Aljbin Kurti neće odustati od svojih ciljeva gde god da Srbi danas imaju bilo kakvu imovinu ili instituciju. Za Aljbina Kurtija su to političke mete u ostvarivanju njegovih političkih i nacionalističkih ciljeva - kaže Jevtić za "Kosovo onlajn". 

Kako dodaje, osim javne imovine, aktuelni režim u Prištini uzurpira ne direktno, već nečinjenjem, indirekno, i privatnu imovinu.

- To su slučajevi u Metohiji u povratničkim sredinama gde ljudi bivaju lažno optuženi za ratne zločine u situaciji kada  odbijaju da prodaju svoju imovinu i u situaciji kada traže da se njihova uzurpirana imovina vrati. Ciljevi Aljbina Kurtija su jasni i on će nastaviti sa tim akcijama a mi ćemo takođe nastaviti da se protiv svih tih odluka borimo na način na koji možemo, pre svega demokratski kroz mehanizme koje imamo, institucionalno. Na kraju krajeva, osim destabilizacije koja je jedan od ciljeva takvih odluka Aljbina Kurtija, odluke oko imovine za cilj imaju i da učine u ekonomskom smislu život Srba što težim - ukazuje Jevtić.

Tzv. kosovska agencija za privatizaciju nedavno je objavila javni poziv za davanje u zakup više javnih objekata na teritoriji opštine Štrpce, nakon čega je Skupština opštine Štrpce usvojila zahtev za obustavljanje javnog poziva za koji se smatra da je protiv interesa radnika javnih preduzeća i protiv interesa građana opštine Štrpce.

----------------------------------------------

Samo za vas - BONUS VIDEO - Kako tajkunski mediji hvale teroristu Aljbina Kurtija: