17.10.2024.

16:02

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Vesti

Premijer o najavljenim blokadama: Država neće dozvoliti ugrožavanje ljudskih života i imovine građana

- Nisu baš slavno prošli juče u Loznici što se tiče odziva. Svako može da se okuplja, da protestuje, da iskazuje svoje političke stavove. Mislim da je Srbija jedna od najliberalnijih država u Evropi i da je naša policija veoma trpeljiva, ali sve ima svoje granice. Neće biti dozvoljeno ništa da se radi što ugrožava ljudske živote i imovinu i neće biti moguće da zaustavite život u Srbiji. A građane ovog dela Srbije, ili gde budu, molim da budu strpljivi, država je tu i sve će biti primenjeno i evidentirano kako zakon nalaže i kako bi isto bilo da radi neko drugi - i vi i ja, i Vesić i Drobnjak. Ne verujem da će to doneti bilo kakvu političku podršku njima tako što će da blokiraju život građana Srbije. Ne znam da će neko da im se pridruži zbog toga, ili neko ko će sutra da glasa za takve ljude. Nego, ne znaju više šta da rade, tako idu k'o muva bez glave, levo-desno, gore-dole, tajna lokacija, tajni planovi, politika je javni poziv. Kad se bavite politikom, ne bavite se nekim mističnim poslovima, imate političke ciljeve, programe. Bilo bi dobro da imate ideologiju, da znate u šta verujete i za šta se borite - rekao je premijer.

Premijer je još jednom podsetio da država neće dozvoliti ugrožavanje ljudskih života i imovine svih građana, a da svako ima pravo da iskaže svoj politički stav. 

- Šta će da dobiju time, mislim samo odijum građana prema njima, a ako oni veruju da će neko zbog toga da ih voli, evo da vidimo - poručio je Vučević.