Autor: Informer.rs

19.10.2024.

17:03

Foto: MGSI

Vesti

Ministar Vesić osudio protivzakonite blokade magistralnih puteva kod Preljine i Brezjaka! Ne postoje politički ili drugi ciljevi kojima se mogu opravdati ovi postupci

"Ne postoje politički ili drugi ciljevi kojima se može opravdati blokada saobraćajnica, onemogućavanje ljudima da koriste puteve i uskraćivanje slobode kretanja drugima kao i ometanje privrede da normalno radi jer zbog blokade nije moguće prevoziti robu i repromaterijal za fabrike zbog čega se ugrožavaju radna mesta onima koji rade u njima.

Na žalost, iza ideje o blokadi puteva stoji deo opozicije koji želi da destabilizuje Srbiju i zaustavi njen razvoj u težnji da nasilno promeni demokratski izabranu vlast.

Apelujem na građane da ne učestvuju u blokadama, da pokažu strpljenje ako naiđu na njih i da poštuju uputstva policije. 

Oni koji blokiraju puteve žele incidente i sukobe. Njih ekologija ne interesuje već sve ovo rade isključivo kako bi smenili predsednika Aleksandra Vučića. 

Prethodnu deceniju zajedno smo gradili puteve, pruge, obnavljali infrastrukturu kako bi svaki deo naše zemlje imao jednaku šansu za razvoj.

Nama treba jedinstvo i nastavak tog puta, a ne destrukcija, blokade i maltretiranje građana.
Kao što smo to činili u sličnim situacijama ranije Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture naložiće upravljaču puteva koji su blokirani da utvrde štetu koja je nastala zbog blokade kako bi eventualno podneli tužbe za naknadu štete protiv organizatora nezakonitih blokada. 

Pobediće Srbija!", stoji u saopštenju.