20.10.2024.

10:22

Foto: printscreen

Vesti

Bezbednosna situacija u Srbiji stabilna, protesti nisu narušili red i mir! Dačić poručio da krivična dela neće biti tolerisana

- Javna okupljanja u Srbiji su slobodna i nije problem da se najavljeni protesti održe, ali krivična dela koja iz toga nastaju ne mogu da budu tolerisana. Naš pristup protestima je da se postupa bez upotrebe sredstava sile i prinude i niko u tim protestima nije uhapšen, a oni koji su privođeni, privođeni su radi davanja izjava - rekao je Dačić za Tanjug.

Informer

Ivica Dačić

Dodao je da se mogu istrpeti kraće blokade, ali da se sigurno neće tolerisati duže blokiranje, posebno međunarodnih saobraćajnica.

- Policija ne želi da izaziva sukobe, ali ako se neko veže za prugu i hoće tu da ostane deset dana i da saobraćaj ne može da funkciniše, to nije realno da se toleriše - rekao je Dačić.

Sat vremena blokade

On je naveo da se ministarstvo na čijem je čelu sada bavi pripremom zakonskih rešenja u pokušaju smanjenja broj saobraćajnih nesreća u zemlji i saniranja njihovih posledica, i naveo da nije lako naći rešenja za to, budući da se ispostavilo da su počinioci često povratnici, dakle oni koji su već uzrokovali nesreće, pa se postavlja pitanje kakav je uopšte efekat pooštravanja mera. Dačić je rekao da se radi i na izmenama Zakona o oružju.

Đilasovski hejteri, kako smo već pisali, juče su sat vremena držali blokade. Sve o tome čitajte OVDE.

AKO STE PROPUSTILI - Divljanje takozvanih "ekologa"