20.10.2024.

18:52

Foto: Masha Bandjur

Vesti

SAZNAJEMO! Čeda mora na operaciju kičme: Odbio intervenciju u Minhenu, ima poverenje u naše lekare!

Prema našim informacijama, reč je o staroj povredi koja se krajem septembra iskomplikovala, ako koju Čeda vuče još od 2013. godine tokom ekspedicije na Karakorum i čuveni planinski vrh K2.

On je do sada takozvanim konzervativnim terapijama rešavao povremena pogoršanja i probleme koje je izazivala povreda četvrtog i petog pršljena, ali se tokom septembra situacija islomplikovala u postepeno oduzimanje desne noge. 

Informer

 

Nakon dijagnostike i konsultacije sa našim  najvećim stručnjacima za neurohirurgiju dogovorena je hitna operacija kičme kako se povreda ne bi pogoršala u paralizu desne noge. 

Prema saznanjima Informera, s obzirom na to da su u dijagnostici konsultovani neurohirurzi sa klinike u Minhenu koji su pre dve godine pomogli našim lekarima u prvoj operaciji te vrste koja je izvedena u Srbiji, Jovanoviću je ponuđen odlazak na operaciju u Minhen, ali je on tu mogućnost izričito odbio jer ima apsolutno poverenje u sposobnost nasih stručnjaka koji su i do sada, uprkos vrlo ozbiljnim povredama i komplikovanim hirurškim zahvatima, izvanredno rešavali sve teške situacije. 

Podsetimo, u martu ove godine profesor doktor Goran Tulić uspešno je operisao Čedu i praktično mu spasio desno koleno, uprkos tome što mu je još 2016. godine na jednoj od najrenomiranijih ortopedskih klinika u svetu rečeno da je jedino rešenje ugradnja proteze.

Inače, kako smo uspeli da saznamo, Čeda već nekoliko dana leži na odeljenju ortopedije Univerzitetskog kliničkog centra Srbije gde su u toku pripreme za operaciju, koju bi sutra trebalo da izvrši spinalni hirurg Slaviša Zagorac sa svojim timom.