21.10.2024.

10:58

Foto: Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Vesti

Vučić primio akreditivna pisma novih ambasadora Kanade i Holandije: Razgovarali smo o brojnim novim potencijalima za saradnju (FOTO)

- Poželeo sam dobrodošlicu novoj ambasadorki Kanade Mišel Kameron i mnogo uspeha tokom mandata u Republici Srbiji. Razgovarali smo o brojnim novim potencijalima za saradnju, kao i o aktuelnim političkim pitanjima.

Detaljnije sam upoznao uvaženu sagovornicu sa prilikama na Zapadnom Balkanu, izrazivši uverenje da ujedinjenim naporima možemo da doprinesemo snažnijem regionalnom povezivanju i održivoj stabilnosti na korist svih građana i zajedničkog napretka.

Izrazio sam spremnost Srbije za unapređenje sveobuhvatne saradnje sa Kanadom, pogotovo imajući u vidu investicije u velike projekte u oblastima infrastrukture, energetike i zaštite životne sredine. Naglasio sam našu želju da odnose intenziviramo, ne samo u sferama politike i ekonomije, već i kroz jačanje kulturnih veza koje bi dodatno obogatile naše odnose. Brojna dijaspora srpskog porekla koja živi u Kanadi igra ključnu ulogu u ovom procesu, služeći kao jedinstveni most između naše dve zemlje - piše na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

Dobrodošlica i za novog ambasadora Kraljevine Holandije

Poželeo sam Martajnu Elhersmu dobrodošlicu i uspeh u radu tokom obavljanja dužnosti novog ambasadora Kraljevine Holandije u Beogradu.

Razgovarali smo o aktuelnim političkim kretanjima u regionu, a uvaženog sagovornika sam posebno detaljnije obavestio o planovima Srbije za snažan ekonomski napredak i inicijativama naše zemlje koje za glavni cilj imaju očuvanje mira, stabilnosti i opšteg napretka na Zapadnom Balkanu.

Istakao sam interes Srbije za produbljivanjem ukupnih odnosa sa Holandijom, sa posebnim naglaskom na holandske investicije u neke od ključnih projekata u Srbiji.

Poznata po inovacijama i naprednim tehnologijama, Holandija može da nam ponudi dragocena iskustva u oblastima kao što su zaštita životne sredine, poljoprivreda, održiva infrastruktura i energetska efikasnost. Saradnja u ovim domenima ne samo da može da donese veliku uzajamnu korist, već bi doprinela i unapređenju kvaliteta života naših građana.

Zahvalio sam na podršci Holandije EU putu Srbije i izrazio spremnost na jačanje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Ambasador Elhersma mi je preneo srdačne pozdrave holandskog kralja Vilema Aleksandera.