22.10.2024.

11:19

Foto: ATAIMAGES/printscreen

Vesti

Tajkun bi opet da uređuje RTS: Đilas bežao kao oparen od Vučića, zapamćen po aferi "sekunde", a sad se vraća na staro

Ovako bahati zahtevi ne treba da čude s obzirom na to da je Đilas navikao da uređuje RTS.

Naime, 2019. godine došlo je do hapšenja Đilasovih ljudi iz "Dajrekt medijе" zbog malverzacija sa sekundama na RTS.

Reč je o ugovoru o finansiranju Lige šampiona i Lige Evrope, kao i dve televizijske serije, "Nepobedivo srce" i "Moj rođak sa sela 2", čime su pribavili protivpravnu imovinsku korist "Dајrekt mediji" od 248.965.564 dinara, a na štetu RTS-a i građana Srbije.

Na taj način, Đilas je praktično otimao reklamni prostor mimo ugovora i zakona, direktno zavlačio ruku u džep građana, a sada bi da se vrati na staro i da opet uređuje javni servis.

Informer

 

Na ovaj, u najmanju ruku, skandalozan zahtev, reagovao je i nekadašnji novinar TV B92 Uroš Piper.

- Đilasov SSP traži da im šef gostuje na RTS-u, kažu da on odgovori Vučiću. Reče SSP (iako nikada sami izmereni na izborima) da su najjača opoziciona stranka. A da se podsetimo kako je nekada Đilas (2012.) odgovorao kada je trebalo pred izbore da ide na duel sa Vučićem: "Tu je ta situacija, vi znate moj stav, ja neću da idem u duel sa Aleksandrom Vučićem zato što smatram da nemamo o čemu da pričamo. Pričali bi o tome šta sam ja sve uradio i o tome kako bi on to bolje radio...", govorio nekada Đilas. U prevodu, današnji šef opozicije je bio u stilu na pitanje pa hoćeš li TV duel sa Vučićem - "hoću, hoću, samo tetki lek da odnesem i dolazim.." - naveo je Piper na mreži Iks.