Autor: Informer.rs

23.10.2024.

17:27

Foto: informer.rs

Vesti

Kurtijevo iživljavanje nad našim narodom ne prestaje: Srbinu prete zatvorom zbog studentskih protesta iako nema nikakve veze s njima!

- Danas, nakon završenog studentskog preformansa, koji su organizovali i sproveli studenti sa Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, koji je protekao bez najmanjeg incidenta, dobio sam poziv od inspektora kosovske policije da se javim policijskoj stanici u Severnoj Mitrovici. Označen sam bio kao jedan od organizatora protesta iako nisam ni bio na protestu, niti učestvovao na njemu - rekao je on.

Nakon 30 minuta ispitivanja, on je ipak pušten bez ikakve kazne, ali napominje da je dobio upozorenje da će u narednom periodu, ako se budu ponovili slični protesti, oni ili neko od organizatora dobiti novčanu kaznu ili biti prosleđeni sudiji.

- Ja nisam učestvovao ni u kakvoj organizaciji protesta. Drago mi je da su naši studenti pokazali na jedan svojstven, dostojanstven i primeren način kako se treba boriti za svoja prava i zemlju. Takođe, pokazali su da su jedinstveni, iako ne znam ko je organizator, srećan sam što vidim da još uvek živi mladost u našem gradu - poručuje Biševac.

Informer

Protest studenata u Kosovskoj Mitrovici

On ovaj događaj tumači kao još jedan od oblika represije nad srpskim stanovništvom i smatra da je do zabune došlo zato što je on nekada obavljao studentske funkcije.

- Verovatno su me zbog toga povezali sa njima. Verujem da ovo neće uplašiti naše studente i građane. Mi moramo demokratskim putem i nenasilnim akcijama da pokažemo da je nama mesto da ovde živimo, radimo, obrazujemo mladi kadar i da zajedno sa profesorima stvaramo bolju budućnost za ovaj narod ovde - ističe Biševac.

Podsetimo, danas je u Kosovskoj Mitrovici održan studentski protest povodom terora Aljbina Kurtija nad srpskim življem na Kosmetu.