27.10.2024.

13:16

Foto: Reuters

Vesti

Pogledajte mapu brutalnog iživljavanja Kurtijevih batinaša! Intezivna kampanja nasilja i proterivanja Srba sa KiM! (FOTO)

To je skoro jedan napad po sedmici, a napadi uključuju fizike napade, ubode nožem, ranjavanja iz vatrenog oružja, policijsku brutalnost i otmice...

Juče se dogodio novi napad kada je jedan Srbin pretučen na severu Kosovske Mitrovice od strane takozvane kosovske policije.

To je razlog, kako navodi Gujon, zašto su napravili mapu svih fizičkih napada i policijske brutalnosti u južnoj srpskoj pokrajini od kad je Albin Kurti preuzeo vlast.

Informer

 

"Trenutno se na severu Kosova i Metohije vodi intezivna kampanja nasilja i proterivanja prema preostalom srpskom stanovništvu pod izgovorom uvođenja reda i zakona. Ove akcije imaju za cilj suzbijanje srpskog faktora na severu Kosova i “tiho proterivanje” Srba iz pokrajine", poručio je Gujon. 

Zatvaranje instuticija

Takozvani "kosovski premijer" Aljbin Kurti prethodnih dana na silu zatvara srpske institucije na Kosovu i Metohiji. Poslednji primer strahovitog Kurtijevog terora desio se u Srbici.

Prethodno je Aljbin Kurti izdao nalog da se zatvori Centar za socijalni rad u Leposaviću, čime je Srbe i druge korisnice ove institucije ostavio na ulici, maltene bez hleba.

Informer