25.05.2020.

14:20

Foto:

Srbija

KORONA "ZAROBILA" RUSA O NOVOM SADU, a on našao način da pomogne ljudima da "isprave kičmu"!

On je došao da poseti prijatelja Gorana Milanovića, koga je upoznao na jednom džudo turniru u Sankt Peterburgu, ali je veliko svetsko zlo doprinelo da se prvobitno predviđena kraća poseta pretvori u duži boravak.

Kogalj, koji se u Rusiji i Uzbeksitanu u prethodnih 20 godina bavio lečenjem kičme akupunturom, a kroz čije ruke je prošlo oko 8.000 pacijenata, odlučio je da svoje znanje stavi na raspolaganje i Srbima i da ovde pomogne u lečenju različitih deformiteta kičme, od kifoze do diskus hernije, kao i ispravljanja tzv. iks i O nogu.

- Krivljenje i deformitete kičme izazivaju duboki mišići koji su usled povrede ili hroničnog bola izgubili funkciju. Sistem akupunkture koju ja primenjujem zasniva se na oživljavanju dubokih mišića i njihovom vraćanju u normalnu funkciju. Kad se ti mišići prokrve, upuste i uspostavi redovna inervacija, smanji se pritisak na kičmu i dođe do njenog ispravljanja. Čovek počinje normalno da živi i da se kreće, bez ikakvih tegoba, kao da nikada nije bio bolestan - kaže za Informer Sergej Kogalj. 

Informer

Ruski stručnjak kaže da je razlika između njegove metode i uobičajenih metoda akupunkture u tome što on iglicama tretira dubinske tačke u dubokim mišićima kičme. Broj iglica, dubina uboda, trajanje terapije određuju se na osnovu stanja svakog pacijenta.

- Niko ne može da kaže da će 5 ili 10 tretmana pomoći pacijentu. Neko se izleči posle 10, a neko posle 100 tretmana. Zavisno od dužine trajanja oboljenja ili zastarelosti povrede. Akupunktura se radi sve dok mišići pacijenta ne postanu potpuno zdravi - objašnjava Kogalj.

AKUPUNKTURA Drevna praksa koja leči 48 savremenih bolesti!

Kad je krajem februara došao kod prijatelja Gorana Milanovića, kog je upoznao na džudo turniru u Sankt Peterburgu, nije ni slutio da će u Novom Sadu  ostati zarobljen gotovo tri meseca.

- Otkrio sam da u Novom Sadu svaki treći čovek pati od bolesti leđa i bolnih stanja kičme. Budući da nisam mogao da se vratim u Rusiju, došao sam na ideju da i u Srbiji ljudima pokušam da "KORONA "ZAROBILA" RUSKOGpoklonim" novi život bez bola. Zahvaljujući internetu mnogi u Srbiji su već čuli za mene, pa postoji lista čekanja ljudi koje ću primiti čim se pandemija završi i ordinacija proradi. Stari metod koji primenjujem naučio sam od svog dede. On nije opisan u knjigama, ali daje rezultate - zaključuje Kogalj.