10.11.2015.

07:30

Foto:

Vesti

SEKA KUKA I BOGORADA: Radnje su nam prepune škart robe!

 

 

Srećna sam što nemam kredit

Popularna pevačica nije pristalica bespotrebnog zaduživanja u bankama, pa na pitanje koliko kredita otplaćuje odgovara:
- Trenutno ne otplaćujem nijedan kredit i srećna sam da je tako.

Pevačica Seka Aleksić nije klasičan potrošač s obzirom na to da, kako kaže, svakodnevne namirnice uglavnom kupuje u prodavnicama sa organskom hranom. Ipak, koliko i druge, i nju nerviraju trgovačke prevare i podvale i loš kvalitet robe u našim prodavnicama u odnosu na onu u razvijenijim zemljama.

Seka je za Zaštitnik potrošača ispričala gde i šta kupuje, gde čeka u redu, ostavlja li bakšiš, čega najviše ima u frižideru...

U kojim radnjama najčešće kupujete?
Postoji nekoliko prodavnica sa isključivo organskom hranom i u njima pazarim mesecima unazad. Naravno, pošto sve proveravam više puta, tako sam na više strana proverila da li su proizvodi u ovim prodavnicama zaista iz organske proizvodnje.

Kada ste se poslednji put osetili kao prevareni potrošač?
Iskreno, zaboravila sam, barem kada sam konkretno ja u pitanju, ali često do mene dopiru informacije koliko smo generalno, kao nacija izloženi prevarama i podvalama. I ptice na grani znaju kakav je kvalitet proizvoda koji se plasiraju u Evropskoj uniji, a koliko je zaista škart roba koju možete pronaći u našim trgovinama, i to je ono što me ljuti i tera da se osećam prevarenom.

Čitate li deklaracije proizvoda koje kupujete?
Da, naročito kada su kozmetički proizvodi u pitanju, ali neretko se dešava da prostudiram i deklaracije na prehrambenim proizvodima.

Gde najčešće čekate u redu?
Imam naviku da u banku idem neposredno pred zatvaranje i to je jedino mesto gde ponekad moram da sačekam da dođem na red kod svog bankara.

Kako ste zadovoljni uslugama mobilnog i kablovskog operatera?
Što se mobilnog operatera tiče, menjala sam sve i ponovo se vratila onom čije usluge danas koristim. Ljudi kažu sve je to isto, ali to nema veze sa realnošću, jer ima dosta razlike, što u kvalitetu, što u cenama usluga. Kada je u pitanju kablovski operater, nikada nisam imala primedbe na njihove usluge, zaista su perfektni, od izbora televizijskih kanala do brzine i kvaliteta interneta.

Da li redovno plaćate račune?
Kada su obaveze u pitanju, veoma revnosno i na vreme plaćam svaki račun, bilo da su u pitanju komunalije, porezi ili nešto treće.

Da li dajete bakšiš u restoranima i kafićima?
Naravno, tako sam naučena i to je izraz poštovanja prema ljudima koji tamo rade i zarađuju za život.

Keš ili kartice?
Nema pravila! Kada imam dovoljno gotovine, tako i plaćam, ali često koristim i kreditne kartice.

Šta uvek imate u frižideru, a šta nemate nikada?
Probiotski jogurt, surutka, pileći file, sveže salate i "prolom" voda su konstantno prisutne namirnice, dok su crveno meso, viršle, paštete i ostale otrovne prerađevine apsolutno nepoželjni u mom frižideru.

 

Instagram

EVA O SEKINIM CIPELAMA: Svega toga ima na Kaleniću za 200 dinara!

(FOTO) VRUĆE, VRELO, VRELIJE Seki zamalo ispale sise!

(FOTO) ZA NJU NEMA ZIME Seka u bazenu dočekala jesen!


 

 


 

 

 

Tagovi: