11.07.2016.

12:26

Foto:

Vesti

HOROR LETOVANJE! "BARCINO TURS" PRODAJE MAGLU: Platila apartman u luksuznoj vili, a dobila ćumez od 9 kvadrata!

Nemam potrebu da uključujem klimu jer bez problema mogu istovremeno, dok ležim, glavu da brčkam u sudoperi i noge da hladim u frižideru
Jasmina M.

Vreme je godišnjih odmora, a kako to obično biva, sa njim dolaze i problemi sa turističkim aranžmanima i agencijama.

Redakciji Zaštinika potrošača već se obratilo nekoliko građana koji su umesto prelepih prizora sa fotografija na sajtovima turističkih agencija preko kojih su uplatili godišnji odmor na licu mesta zatekli užasan prizor. Ni približno onome što im je prikazano prilikom rezervacije.

Jasmina M. iz Beograda je jedna od obmanutih putnika, koja je imala loše iskustvo sa agencijom "Barcino turs" iz Beograda.

 

Informer

54.000 dinara je koštao ovaj aranžman

- Obraćam vam se kao nekome ko može da informiše, upozori i spreči bahate turističke agencije da nastave da rade ovakve stvari. Pre nekoliko meseci kupila sam kod turističke agencije "Barcino turs" iz Beograda aranžman za dve osobe za letovanje u vili "Blue Sarti" u istoimenom mestu u Grčkoj - započinje priču Jasmina M. i dodaje:

Informer

Autobus bez dozvole

Informer

Agencija "Barcino turs" prošle godine dospela u je u žižu kada se njihov autobus prevrnuo na auto-putu Beograd-Niš. Nesreća se dogodila kod Bubanj potoka, kada je vozilo sa putnicima koji su se vraćali sa Halkidikija iznenada prešlo iz srednje u zaustavnu traku, probilo zaštitnu ogradu, pa se prevrnulo. Jedna osoba je poginula, a više od 60 putnika teže ili lakše povređeno.
Republička turistička inspekcija pokrenula je postupak oduzimanja licence ovoj agenciji jer za ovaj autobus Vladimir Bogićević, koji je ujedno vlasnik agencije i autobusa, nije imao dozvolu za saobraćaj na međunarodnim linijama.

- "Prelepa vila u prelepom okruženju, prva u nizu, komforan apartman sa pogledom na more...", pisalo je na sajtu. Fotografije pomenutog objekta koje smo videli na njihovom sajtu i u katalogu zaista su odavale takav utisak. Za deset dana boravka, počev od 29. juna 2016, platila sam 54.000 dinara.

Međutim, kad su pretposlednjeg dana juna došli su u pomenuti objekat, odnosno nešto što se reklamira kao vila, nisu zatekli ono što su već platili i što je bilo u ponudi.

- Naš takozvani apartman je veličine devet kvadratnih metara, u šta ulazi i spavaći i dnevni deo i kuhinjski elementi. Pored jastuka na kome spavamo na samo 30 centimetara daljine je sudopera, a pored frižider. Nemam potrebu da uključujem klimu jer bez problema istovremeno, dok ležim, glavu mogu da brčkam u sudoperi i noge da hladim u frižideru. Da sam htela kamp kućicu, ja bih je uzela. Ne bih ovaj špajz platila 54.000 dinara. A o kupatilu i da ne govorim - šta su mi ponudili na slici, a šta sam dobila kad sam došla u pomenutu "vilu" - ogorčena je Jasmina M., koja nam je fotografijama potkrepila svoju priču i iskustvo sa letovanja u Grčkoj, u kome je trebalo da uživa.

Kada je zatekla prizor koji nije bio ni nalik onom sa promotivnih fotografija, obratila se predstavniku agencije "Barcino turs".


NEKE TURISTIČKE AGENCIJE NE BIRAJU NAČIN DA NAS PREVARE! "Odisej" i "Aeromar" već ostali bez licence!

- Njihov predstavnik koji je zadužen za smeštaj gostiju preneo je nadležnima naše nezadovoljstvo, ali oni nisu želeli da nam ponude ništa drugo. Zamolila sam ih da nam vrate novac da potražim neki drugi smeštaj, međutim, nisu nas udostojili čak ni odgovora. Radujem se godišnjem odmoru mesecima, a onda dođem i zateknem nešto sasvim drugo od onoga što sam platila. Razumela bih da sam za ovo dala 20.000 dinara, ali ne, ja sam platila 54.000, a dobila smeštajni kapacitet za jednu osobu - kaže Jasmina M.

 

 

 

 

Tagovi: