09.11.2022.

20:00

Foto: Informer

Vesti

(FOTO UŽAS) Dlaka u kolaču, pljeskavica nejestiva... Plaćate im debelo i verujete, a oni....

Tradicija, cena, ugled - po svoj prilici, to više nije garancija za kvalitet. Dokaz za to su iskustva kupaca iz poznate poslastičarnice "Stamevski", ali i iz objekata brze hrane "Stepin vajat".
Tako, ukoliko se odlučite da pazarite kod njih, budite spremni da dobijete ugljenisano meso ili nađete dlaku u nimalo jeftinom kolaču.

Na užasno poslovanje poznate poslastičarnice "Stamevski" ukazala nam je Beograđanka Marija Jovanović, koja je doživela veoma neprijatno iznenađenje kada je pazarila kolač.

- Kupila sam čokoladni kolač proizvođača "Stamevski", koji važi za jedan od najskupljih i najcenjenijih poslastičara u Srbiji, i doživela pravo razočarenje. Očekivala sam uživanje s obzirom na cenu njihovih proizvoda, a umesto toga dobila sam ni manje ni više nego dlaku u kolaču - priča ogorčeno naša sagovornica.

Da jad bude veći dlaku je, kako kaže, videla tek kada je pojela pola slatkiša.
- Pojela sam prvu polovinu kolača i uočila veliku belu dlaku, što me je doslovno šokiralo. Možda sam pojela još neku a da nisam videla. Ovo je stvarno nedopustivo! Zar tako posluje jedna firma koja za sebe kaže da koristi samo najkvalitetnije sastojke?! Platila sam taj kolačić čak 400 dinara, a dobila užasno iskustvo. Nikada više neću kupovati njihove poslastice - zaključuje naša sagovornica.

Loši i bahati

Ništa manju neprofesionalnost nisu pokazali ni u lancu brze hrane "Stepin vajat", gde su jednom Beograđaninu uvalili ugljenisanu pljeskavicu, i to za nešto malo manje od 400 dinara. Na njihovu bahatost i nepošteno poslovanje ukazao je putem društvenih mreža kako bi upozorio i ostale koji kupuju u tom poznatom lancu brze hrane.

Informer

Dlaka u kolaču

- Punjena pljeskavica kupljena u "Stepinom vajatu" na Novom Beogradu skroz ugljenisana. Poslao sam i račun kao dokaz da je tamo kupljeno. Kada je pljeskavica stigla na adresu i kad smo videli da je ugljenisana, pozvali smo "Stepin vajat" u Bloku 70 - ispričala je ova ogorčena mušterija.
Međutim, tu nije bio kraj jer je umesto, barem, izvinjenja, ovaj mladić dobio sraman odgovor.

- Radnici su rekli da nisu krivi, da to nije u njihovoj nadležnosti i da ne mogu da kontrolišu svako parče mesa. Smatram da nije u redu da prodaju takvo meso, a složićete se da su veoma male šanse da je ovaj komad mesa slučajno završio u lepinji i na tanjiru. Nema šanse da roštilj majstor nije video da je cela strana pljeskavice crna i ugljenisana - kazao je razočarani kupac.

Informer

Pljeskavica iz Stepinog vajata
Iskvarili se

Ubrzo se ispostavilo se da on nije jedni koji je prošao kao bos po trnju sa "Stepinim vajatom". Na njegovu priču nadovezao se još jedan nezadovoljan potrošač, koji je takođe dobio ugljenisano meso.

"Ja sam generalno volela da jedem u 'Stepinom vajatu', pa mi se desila ista situacija s punjenom pljeskavicom, samo na Vidikovcu. I naravno, nikom ništa. Od tada ne jedem tamo", objasnila je jedna devojka.
Da u "Stepinom vajatu" nije problem samo kvalitet i bahato ponašanje zaposlenih, ukazali su i ostali korisnici na društvenim mrežama, koji su se žalili na higijenu, ali i uslugu:
"'Stepin vajat' je već godinama unazad izgubio na imidžu. Nekada su ozbiljno radili, sad je za izbegavanje. Naročito onaj u Vojvode Stepe. Neljubazni radnici, usluga nula, aljkav objekat, meso krš."

Komentari u kojima se preporučuje izbegavanje "Stepinog vajata" samo su se nizali:
"Nekad su imali najbolje rolovane ćevape, a sada su se toliko pokvarili da je nemoguće utvrditi čak i od kojeg su tačno mesa.", "Čuo sam da prodaju i živo, odnosno nedovoljno pečeno meso, ali ovo prodavati mušteriji čist je bezobrazluk."