25.07.2015.

13:46

Foto:

Zabava

MIRKOVIĆ PROZIVA TASOVCA: Ministarstvo kulture ne zna svoj posao

- Nisam zadovoljan odnosom Ministarstva kulture prema Gitarijadi. Smatram da ne znaju da rade svoj posao. Novac se usmerava prema Exitu i Guči, to su čisto komercijalni festivali koji jure za profitom. Gitarijada nije komercijalizovana. Besplatna je za posetioce. Mi ne prodajemo ulaznice jer nam je prvenstveni cilj podrška mladim ljudima da ostvare sebe kroz muziku i time utičemo na njihovo vaspitanje, usmeravamo ih da rade pozitivne stvari. To nema cenu. Suština Gitarijade leži u tome i meni je žao što država i Ministarstvo kulture nisu prepoznali stvarni značaj Gitarijade, ali se nadam da će se stvari promeniti za jubilarnu pedesetu, s obzirom da Gitarijada poslednjih godina doživljava procvat i na delu dokazuje svoj veliki značaj u urbanoj kulturi na Balkanu - rekao je Mirković u intervjuu Danasu.

On je objasnio da je prošle godine osnovana Javna ustanova "Gitarijada", što će omogućiti da festival živi 365 dana u godini.

- Trudim se da ono što radim dovedem do tog nivoa i kvaliteta da traje godinama. Prošle godine smo osnovali Javnu ustanovu „Gitarijada“ i na taj način omogućili da festival živi 365 dana u godini. Time je Gitarijada dobila jednu novu dimenziju i postavljeni su temelji za njeno trajanje u narednih pola veka - kaže Mirković.

Tagovi: