25.03.2016.

09:53

Foto:

Zabava

(VIDEO) JUBILEJ POŠTOVANJA VERE! Divna Ljubojević samo za vas 21. aprila u Novom Sadu!

- Veoma se radujem koncertu u Sinagogi. Mnogo puta sam, još od studentskih dana na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, sa maestrom Jagustom, pevala u ovom nadahnjujućem, vibrantnom prostoru. Koncert će kako i dolikuje, biti istog repertoara kao i u Sava centru, no, verovatno zahvaljujući prirodi prostora, drugačijeg ozvođačkog naboja - izjavila je Divna.

Najnoviji album pod nazivom Antologija najlepše duhovne muzike pravoslavnog istoka objavljen je

Slavimo 25 godina poštovanja vere. Pojati - to je najduhovnija i najreligioznija stvar koja može da se dogodi. To što Divna radi prepoznaje se od Atlantika do Crnog mora, od Egeja do Baltika.

Petar Peca Popović, ugledni publicista i novinar

početkom marta i predstavlja presek onoga što je Divna snimala u proteklih četvrt veka. U pitanju su 23 najlepših dela srpske, vizantijske i pravoslavne kulturne baštine. Ovaj album je njeno prvo izdanje za PGP RTS.

Koncert u Sava centru nosi naziv "Beograd u susret Vaskrsu" i biće održan pod pokroviteljstvom gradskog Sekreterijata za kulturu, u okviru manifestacije "Dani Beograda". Prema rečima pevačice na tom koncertu publiku očekuje divan, vizuelno obogaćen i muzičkim iskocima osvežen koncert.

- Na repertoaru će 21. aprila biti vizantijska, srpska, ruska, grčka i bugarska duhovna muzika. Na pozornici će sa mnom, kao i uvek biti Melodi, a u nekom trenutku i drugi gosti. Gosti su sa nama uvek prilikom jubileja i velikih koncerata - najvaila je pevačica.

Promo

Uz sve pripreme za nastupe, Divna se i javnosti predstavila u potpuno novom svetlu. Naime, ona je uz pratnju Momčila Bajagića Bajage i gudačkog kvarteta Intermeco, izvela njegovu baladu Od kada tebe volim ja, i to prilikom gostovanja u jubilarnoj 300. emisji Ivana Ivanovića na televiziji Prva.

 

- Divna ima prelep glas i na jedan psoeban način, vrlo redak i emotivan je otpevala ovu pesmu - rekao je Bajaga.

 

Tagovi: