10.06.2016.

19:01

Foto:

Zabava

LEGENDE NE UMIRU Bata Živojinović na bilbordima širom Pekinga!

Na fotografiji se vidi bilbord koji se nalazi u metrou, a na kom posebno mesto zauzimaju filmovi Velimira Bate Živojinovića "Valter brani Sarajevo" i "Most"  - koji su bili hit među Kinezima.

Milioni Kineza su decenijama Batu slavili kao velikog Valtera, a vest o njegovoj smrti je i njih pogodila. Međutim, bilbord nije posvećen samo njemu, već svim starim filmovima.

- Na prvi pogled sam mislio da je omaž Bati Živojinoviću, ipak je neka emisija o uspomenama roditelja iz mladosti, svakako u prvom planu je Bata i filmovi "Valter brani Sarajevo" i "Most" - napisao je Filip, koji je okačio ove fotografije.

NAJBOLJI BATIN FILM LEŽI U FIOCI! Vanja Bulić o nikad prikazanom osvarenju legendarnog glumca!

Dakle, u pitanju je podsećanje na čitavo jedno vreme, a ne samo na Batu - ali sama činjenica da je legendarni glumac ostavio toliki trag na drugom kontinentu govori o njegovoj veličini.

Tome u prilog ide i izjava kineskog ambasadora u Beograu. Li Mančang rekao je povodom smrti glumca da je "Bata Živojinović bio osvedočeni prijatelj kineskog naroda koji je dao nemerljiv doprinos produbljivanju kinesko-srpskog prijateljstva kao i proboju srpskog filma i kulture na teritoriju Kine i da čak i deca u Kini znaju ko je bio Valter".

(FOTO) BATINA UDOVICA SLOMLJENA: Ljubavi, razum ne može da shvati da te više nema!

Tagovi: