15.06.2016.

19:45

Foto:

Zabava

SVE ŠTO NISTE ZNALI O MANDI! Biografija čuvenog glumca koji nas je prerano napustio!

Manda je rođen na Dušanovcu, ali se kasnije sa porodicom preselio na Novi Beograd. Imao je mlađeg brata i mlađu sestru.

Sanjao je da bude pilot, pa lekar, a kada je stiglo vreme za srednju školu upisao je "Elektrotehničku" po savetu oca, inače vojnog lica. Kasnije je upisao i "Elektrotehnički fakultet".

U svojoj 21. godini postao je član amaterskog Eksperimentalnog dramskog studija. Nakon šest godina diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Manda se ženio dva puta. Iz prvog braka, sa suprugom Sonjom, ima Marka, Mariju i Filipa.

Drugi put se oženio sa Anastasijom Anjom Mandić, glumicom, sa kojom je dobio sina Andriju.

Tanjug

Kao profesionalni glumac imao je angažman u dečijem pozorištu "Boško Buha". Snimio je više od 250 epizoda emisije "Bajka za laku noć" koja se emitovala na nacionalnoj televiziji. Šest godina je vodio u to vreme najpoznatiju emisiju za decu "S one strane duge", što ga je svrstalo u red najpoznatijih dečijih glumaca.

Par godina zbog epiteta dečijeg glumca je teško dobijao uloge druge vrste. Kao voditelj je radio emisije "Više od igre", "Ja volim Srbiju" i kviz "Uzmi ili ostavi".

MANDINO SRCE NIJE IZDRŽALO! Poznati glumac preminuo na sceni!

Filmovi u kojima je Milorad Mandić Manda imao zapaženije uloge: Kako je propao rokenrol, Lepa sela lepo gore, Kupi mi eliota, Rane, Točkovi, Apsolutnih 100, Mrtav 'ladan, Mali svet, Sivi kamion crvene boje, Made in YU, Ivkova Slava, Promeni me, Tri palme za dve bitange i ribicu.

Tagovi: