13.07.2016.

14:01

Foto:

Zabava

BOLJŠOJ FESTIVAL NA MEĆAVNIKU Muzika na svakom ćošku Drvengrada!

 
Muzički festival Boljšoj pokrenuo je reditelj Emir Kusturica sa ciljem da mladim talentima iz muzičkih škola i akademija iz Srbije, Republike Srpske a od prošle godine, i Rusije, predstavi stručnoj i široj javnosti.

 
Svake godine, festival Boljšoj razvija i širi svoj sadržaj. Prošle godine festival je u takmičarski program uvrstio učenike iz Rusije kao i osnovao svoj simfonijski orkestar koji čine mladi muzičari, učenici i studenti. Ove godine, Boljšoj uvodi majstorske kurseve gde će proslavljeni umetnici, učesnici revijalnog programa, Nemanja Radulović, Narek Haknazarijan, Zoran Todorović i Juri Rozum, prenositi svoje bogato iskustvo mladim talentima.

Informer

Po prvi put, zahvaljujući Boljšoj festivalu u Srbiji će gostovati jedan od najboljih mladih svetskih violončelista, Narek Haknazarijan koji će nastupiti drugog festivalskog dana. Ovaj jermenski muzičar u Srbiju dolazi posle nastupa u najistaknutijim koncertnim dvoranama među kojima su Koncertgebou u Amsterdamu, Sali Plejel u Parizu, Vigmor hola, Koncerthausa u Berlinu, Filharmonija iz Esena, Koncerthaus u Beču, Odži Hol u Tokiju, Karnegi hol, Džordan hol u Bostonu i mnogim drugim.

Treće festivalske večeri, nakon proglašenja dobitnika nagrada, održaće se dva revijalna koncerta. Pijanista Juri Rozum održaće recital od 21 časova a zatim, Boljšoj će u velikom stilu zatvoriti naš rok star na violini, Nemanja Radulović sa ansamblom Double Sense. Iste večeri, oktet simfonijskog orkestra Boljšoj muzički će oslikati film "Aelita: Kraljica Marsa", reditelja Jakov Protazanova.

Promo

 

Tagovi: