30.08.2016.

19:02

Foto:

Zabava

LAUŠ GLUMI STEFANA NEMANJU! Glumac dobio glavnu ulogu u domaćoj seriji!

Glumac Žarko Laušević igraće Stefana Nemanju u seriji "Sjaj i senka Nemanjića", saznaje Informer! Filmska zvezda koja se posle 16 godina pauze vratila srpskoj kinematografiji u ostvarenju "Smrdljiva bajka" ovog puta će oživeti rodonačelnika dinastije Nemanjić i utemeljivača srpske države i crkve. Laušević se poslednji put pojavio u nekoj domaćoj seriji, i to u "Zaboravljenima", davne 1991. godine.

LAUŠ KAO STEFAN NEMANJA! Uskoro počinje snimanje nove serije!

Željan uloga

Planirano je da snimanje serije o Nemanjićima počne početkom naredne godine u selu Popina.

Bjela mu ponudio ulogu cara Dušana

Reditelj i glumac Dragan Bjelogrlić, koji planira da snimi seriju slične tematike pod nazivom "Nemanjići", ponudio je Lauševiću da glumi cara Dušana. Serijal bi trebalo da ima 12 epizoda, a obrađivao bi život srpskih vladara između 12. i 14. veka, od Stefana Nemanje i Svetog Save, do despota Stefana Lazarevića. Bjela je najavio da će ovo ostvarenje biti urađeno po ugledu na trenutno najpopularniju svetsku seriju "Igra prestola".

- Producentska kuća "Sjaj i senka" iz Beograda odlučila je da snimi seriju o dinastiji Nemanjić. Laušević se vratio filmu posle duge pauze, pa su producenti poželeli da njega vide u glavnoj ulozi. Još se pamti njegova rola Miloša Obilića iz "Boja na Kosovu", pa veruju da je on sjajan za tumačenje istorijskih likova. Na njihovo iznenađenje, Žarko je željan glume i uloga koje će ostati i posle njega, pa je rado prihvatio. Suprugu Stefana Nemanjića, Anu, glumiće Nada Šargin - tvrdi dobro obavešten izvor Informera.

SNIMANJE POČETKOM 2017.
Tačno je da će Stefana Nemanju glumiti Laušević, a njegovu ženu Anu Nada Šargin
Producent Dragan Tomović

 

Izvršni producent serije Dragan Tomović potvrdio je da će glavnu ulogu Stefana Nemanje igrati Žarko.

- Tačno je da će ovaj istorijski lik oživeti Laušević, a njegovu suprugu Nada Šargin. Ostale detalje krijemo u tajnosti. Ukoliko sve bude teklo prema planu, snimanje bi trebalo da počne u januaru ili februaru iduće godine - rekao je Tomović.

LAUŠEVIĆ SE PRISETIO KOBNE NOĆI DVOSTRUKOG UBISTVA: Niš mi je bio melem na ranu u najtežim danima!

Podrška opštine

On je za vikend potpisao ugovor o saradnji sa predsednikom opštine Trstenik Aleksandrom Ćirićem, koji će pomoći filmskoj ekipi da oživi stari grad Ras.

25 godina je prošlo od poslednje Žarkove uloge u seriji

- Posle skoro dva meseca pregovora sa producentskom kućom "Sjaj i senka", potpisali smo ugovor o saradnji. Naša je obaveza da obezbedimo lokaciju, drva za gradnju i kamen - poručio je predsednik opštine.

Laušević se u Srbiju vratio 2014. godine posle 15 godina života u Americi. On se odselio u Njujork zbog straha od krvne osvete zbog dvostrukog ubistva 1993. godine u Podgorici. On je trenutno u Srbiji, gde je došao kao glavna zvezda nedavno završenih Filmskih susreta u Nišu, na kojima je osvojio glavnu nagradu "Gran pri" i to za rolu skitnice Mome u "Smrdljivoj bajci".


 

Tagovi: