16.12.2016.

22:34

Foto:

Zabava

(FOTO) SLOBODA MIĆALOVIĆ: 'Santa Maria' je film sa kojim će rasti naša deca!

Glumica Sloboda Mićalović otkrila je da su njene bliznakinje Mila i Vera postale veliki fanovi pesnika Laze Kostića! Sloboda i njen suprug Vojin Ćetković glume u filmu "Santa Maria dela Salute" Zdravka Šotre, koji prati život jednog od najpoznatijih srpskih pesnika.

Mila i Vera su u vrtiću pravile predstavu o Lazi i Lenki
Sloboda Mićalović

Stravični TV programi

Poznata glumica otkrila je juče na predstavljanju filma, koji će imati premijeru 20. decembra u Centru "Sava", da je njen muž preneo svoje znanje o Kostiću na njihove ćerke. One su očarane ljubavnom pričom između pesnika i Lenke Dunđerski.

- Vojin, koji u filmu igra Lazu Kostića, mnogo je čitao o njemu i detaljno se pripremao za ulogu. Naše ćerke imaju samo sedam godina, a zahvaljujući njemu znaju mnogo o Lazi. Oduševljene su njegovim životom i pesmama - rekla je Sloboda, koja u filmu igra Olgu, Lenkinu stariju sestru.

Branko Pantelić

Ona je dodala da su to znanje i entuzijazam prenele i na svoje drugare.

- Mila i Vera su prepričale svojim drugarima iz vrtića sve što su saznale o njemu. Potom su zajedno pravili predstavu u kojoj su pokazali kako oni doživljavaju ljubav Laze Kostića i Lenke Dunđerski - kazala je Mićalovićeva.

Branko Pantelić

Muza Zdravka Šotre, koja je sa njim već sarađivala u "Zoni Zamfirovoj", "Ranjenom orlu" i "Nepobedivom srcu", istakla je da se nada da će ovaj film promeniti način na koji odrastaju nove generacije.

Šotra: Jedva sam našao pare

Reditelj Zdravko Šotra otkrio je da mu je trebalo četiri godine da nađe finansije za ovaj projekat.
- Jedva sam našao novac za film i seriju. Svi su se plašili da će ovo biti preskup projekat. A eto ja sam najjeftiniji i najefikasniji reditelj. Nikad ne trošim novac na ono što nije nužno - poručio je Šotra.

- Važno mi je što u najezdi stravičnih televizijskih programa, koji nam vaspitavaju decu, radimo nešto drugačije. Moje ćerke su oduševljene Lazom i volela bih da se to prenese i na druge klince - istakla je Mićalovićeva.

Snima u Crnoj Gori

Sloboda je otkrila da Vojin jedva čeka da čuje utiske publike o ovom ostvarenju.
- Nije mogao da dođe danas jer ima snimanje u Crnoj Gori. Veoma je zainteresovan za reakcije i zamolio je da mu javim vaše komentare - ispričala je Sloboda.

Branko Pantelić

Film "Santa Maria dela Salute", nazvan po najpoznatijoj pesmi velikog pesnika, prati romantičarsko doba u kome je živeo i stvarao Laza Kostić, a pre svega njegovu neostvarenu ljubav sa mnogo mlađom Lenkom Dunđerski. Njen lik dočarala je Tamara Aleksić, a u ovom delu igraju još i Nebojša Ilić, Aleksandar Berček, Dejan Lutkić, Nela Mihajlović, Svetlana Bojković i drugi. Naredne godine biće prikazana i serija na RTS.
 

Tagovi: