28.12.2016.

14:03

Foto:

Zabava

(FOTO/VIDEO) ČETIRI DECENIJE SU SA NAMA! Galija slavi 40. godina postojanja u Hali sportova!

- Slavimo 40 godina rada i prirodno je da koncert bude retrospektiva. To znači da ćemo pored velikih hitova svirati i značajne pesme Galije koje su obeležile neki album ili fazu u radu grupe. Ako je prvi album bio simfo rok, normalno je da se svira 'Decimen’ - najavljuje frontmen Nenad Milosavljević.

Galija

Galija je osnovana 1976. godine u Nišu, a publiku je brzo pridobila pesmama kao što su "Gospi", "Decimen", "Burna pijana noć", "Još uvek sanjam"... Jednu od najupečatljvijih karijera na muzičkoj sceni Jugoslavije i Srbije, Galija je nastavila nižući hitove kakvi su "Skadarska", "Trube", "Da li si spavala", "Da me nisi"... Galija je nedavno objavila novi singl "Nešto me goni".

Na slavljeničkom koncertu specijalni gosti biće nekadašnji članovi Galije - klavijaturista Saša Lokner (Bajaga i Instruktori) i gitarista Saša Ranđelović (Neverne bebe), a dolazi i pevač niškog Kerbera Goran Šepa-Gale.

- Lokner je praktično počeo karijeru u Galiji, a sa nama je svirao kao i Ranđa poslednji put pre 18 godina. Jubilej benda je sjajan povod da ponovo podelimo binu. Gale nam je gostovao u pesmi 'Sloboda' sa albuma 'Korak do slobode', ali nikad je pre nismo otpevali zajedno uživo - otkriva Neša Galija.

Jubilej je povod i da Galija prvi put u 40 godina karijere održi koncert u Hali sportova, za koju Milosavljević ističe da je "rok ambijent gde Galija i pripada".

Predgrupa je Vreme čuda iz Beograda.

Tagovi: