03.02.2017.

20:37

Foto:

Zabava

SVETSKA ZVEZDA SVIRA U ČAČKU! Koncert Nemanje Radulovića u nedelju u Domu kulture!

Čelistkinja Maja Bogdanović, koja živi i radi u Parizu, uživa u pripremama za zajedničke koncerte sa violinistom Nemanjom Radulovićem, našim virtuozom čija je “baza” takođe u francuskoj prestonici. Radost zbog predstojećih nastupa je tim veća što će ovaj majstorski dvojac gudača zajedno svirati u svojoj zemlji, u beogradskom Kolarcu, ali i u Čačku:

-  Koncerti sa Nemanjom Radulovićem, Laure Favre Kan i Nemanjinim sastavom "Dabl sens" će biti održani 4. i 7. februara, povodom rođendana Kolarčeve zadužbine, a 5. februara nastupićemo i u Čačku – otkriva Maja, čije prijateljstvo sa Nemanjom seže do onih dana kada su zajedno pohađali zemunsku muzičku školu “Kosta Manojlović”, da bi docnije oboje svoj dar brusili na pariskim visokim školama i nastavili da briljiraju na evropskim scenama..

- Nemanja, Laure i ja nastupamo u triju, a u drugom delu će biti predstavljen deo programa Nemanjinog novog diska “Bah”- kaže Maja i dodaje da pripremaju i iznenađenje za publiku – novo delo Aleksandra Sedlara, sa kojim su i Nemanja i ona više puta do sada sarađivali:

 Sedlarova muzička bajka “Mesečeva kći” koja je pisana za čelo, orkestar i naratora, a koju smo izveli premijerno u velikoj sali Berlinske filharmonije, imala je fantastičan uspeh u Nemačkoj i kod nas, prošle godine na Kolarcu. Ogromna je odgovornost i potvrda o talentu, kad se jedna tako značajna porudžbina (od Berlinskih simfoničara) dogodi mladom kompozitoru, a ja se nadam da ćemo imati prilike da još mnogo sarađujemo.

 

Tagovi: