26.07.2017.

22:06

Foto:

Zabava

TOM HARDI u glavnoj ulozi u filmu O RATU U BOSNI!

Radnja filma zasnovana je na istomenom romanu iz 1999. godine, koji je napisao Entoni Lojd, britanski novinar i ratni izveštač. 

Lojd u knjizi opisuje svoje lično iskustvo sa ratom u Bosni, vreme koje je proveo u Britanskoj vojsci, priča o razvodu svojih roditelja, njegovom otuđenju od oca i zavisnosti od heroina. 

- Reč je o brutalnoj, ali u isto vreme i osećajnoj priči, koja se bavi pitanjem prirode zavisnosti i ratnih užasa. Oduševila su me Entonijeva dela i reči, tako da smatram da je bitno da se čuje njegov glas - rekao je Tom Hardi. 

Lojd je odrastao u porodici sa vojnom tradicijom, koja ga je odgajala na ratnim pričama i herojskim podvizima njegovih predaka. 

Sa 26 godina napustio je Britaniju i otišao na ratište, gde je bio svedok sukoba Srba, Hrvata i Bošnjaka. 

Naviknut na nalet adrenalina koji je kod njega izazivala oružana borba, Lojd je po povratku u Veliku Britaniju pokušao da izazove istu vrstu uzbuđenja upotrebom psihoaktivnih supstanci. 

Hardi trenutno tumači glavu ulogu u filmu “Dunkirk”, kao pilot Kraljevske avijacije Velike Britanije. 

Producent filma je Gavin O’Konor, poznat po naslovima “The Accountant” s Benom Aflekom, “Jane got a gun” u kojoj glavnu ulogu tumači Natali Portman, “Warrior” u kojem takođe glumi Hardi i “Pride and Glory” s Edvardom Nortonom. 

- Entonijevi memoari osvojili su me još na prvoj stranici - reč je o prikazu rata kakav do sada nisam čitao - rekao je O’Konor. 

- U pitanju je lična borba protiv zavisnosti, ispričana iz prvh borbenih redova u Bosni - jednog od najkrvavijih oružanih sukoba u Evropi još od Drugog svetskog rata. Ta knjiga je pisana njegovim sopstvenim pesnicama, ona je njegova ‘Apokalipsa danas’. Čast mi je što imam priliku da njegove memoare oživim na filmu - zaključio je scenarista.

Tagovi: