10.11.2017.

10:50

Foto:

Zabava

(VIDEO) SPEKTAKULARNI BALET NA LEDU! "Krcko Oraščić" Ruskog državnog baleta iz Sankt Peterburga stiže u Beograd!

 

Predstava ruskog baleta koju je 1967. godine osnovao izuzetni koreograf Konstantin Bojarski, a koji je naslednik izuzetne tradicije škole klasičnog baleta iz Sankt Peterburga,  biće izveden 6. decembra 2016. u Sava Centru.

Na čelu Baleta se nalazi umetnčki direktor Konstantin Rasadin, koji je ruski zaslužni umetnik i bivši solista čuvenog i svetski poznatog Marinski baleta, kao i školski drug Rudolfa Nurieva. On je učestvovao u predstavama zajedno sa Mihailom Barišnjikovim i Natalijom Makarovom.

Promo

Muzički direktor i jedan od osnivača Baleta na ledu je Leo Korkhin, istaknuti ruski dirigent koji rukovodi većim brojem orkestara, uključujući i poznati Akademski simfonijski orkestar Uruženja filharmoničara iz Sankt Peterburga nazvanom po Dimitri Šostakoviču. 

U Baletu na ledu su u različitim periodima učestvovali višestruki svetski i evropski prvaci u umetničkom klizanju, kao i olimpijski šampioni Ljudmila Belousova, Oleg Protopopov, Aleksej Ulanov, Ljudmila Smirnova... Oko 20 plesača imaju titule Majstora sporta Rusije zbog svojih pobeda na svim ruskim i međunarodnim takmičenjima u umetničkom klizanju. 

Promo

U poslednjih pet godina ova produkcija je uspešno izvedena na najboljim scenama u USA, Kanadi, Holandiji, Nemačkoj, Kini, Španiji, Koreji, Tajvanu, Grčkoj, Portugalu, Irskoj, Finskoj, Estoniji, Bugarskoj, Rumuniji, Austriji, Švajcarskoj, Južnoj Americi... a sada i u Beogradu na velikoj sceni Sava centra.

Tagovi: