28.03.2018.

20:38

Foto:

Zabava

​NASLEDNIK MILENKA ZABLAĆANSKOG SIN IVAN OTKRIVA: Ćetković mi je pomogao da u Nemanjićima dobro odigram skitnicu!

Sin pokojnog glumca Milenka Zablaćanskog Ivan Zablaćanski odigrao je odličnu epizodnu ulogu u seriji "Nemanjići - rađanje kraljevine", a on tvrdi da mu je u tome mnogo pomogao kolega Vojin Ćetković.

Talenat je nasledio od oca, koji je preminuo pre deset godina od povreda koje je zadobio u saobraćajnoj nezgodi. Ipak, mladi glumac nikada nije hteo da se reklamira na konto njegovog imena.

Skroman, talentovan i odmeren, i danas pokušava mnogo toga

Nismo se družili

Imao sam baš lep odnos s Vojinom, iako nije bilo puno prilika da se družimo van snimanja zbog velikih obaveza

Ivan Zablaćanski

da nauči od starijih kolega:

- Od Vojina Ćetkovića sam tokom snimanja dobio nekoliko korisnih smernica i saveta kako bih svoj lik doneo što verodostojnije i bolje. Imao sam baš lep odnos s njim, iako nije bilo puno prilika da se družimo van snimanja zbog velikih obaveza - kaže Zablaćanski, kog smo do sada imali priliku da gledamo i u serijama "Ubice mog oca"i "Ravna gora". Ipak, priznaje da mu je ova uloga posebno draga:

- Kao svakom mladom glumcu, veoma mi znači uloga u ovako velikom projektu kao što su "Nemanjići". Na račun uloge Brane dobio sam dosta pozitivnih kritika i to mi je bilo drago da čujem. Osim toga, ovo je bila odlična prilika da sarađujem sa starijim i iskusnijim kolegama, od kojih se uvek uči. Naravno, i sa rediteljem Markom Marinkovićem, kao i celokupnom produkcijom RTS-a.

U ovom ostvarenju Ivan glumi skitnicu koja u teškim trenucima želi da pomogne Stefanu Nemanjiću i Raški. Posao mu je umnogome olakšala

Milena igra moju tetku Tisu

Prijala mi je i saradnja sa Milenom Pavlović, koja igra moju tetku Tisu. Mi smo skitnice i izmišljeni likovi

Ivan Zablaćanski

i Milena Pavlović, koja mu je direktna partnerka:

- Prijala mi je i saradnja sa Milenom Pavlović, koja igra moju tetku Tisu. Mi smo skitnice i izmišljeni likovi. Moj junak je od sebe napravio da izgleda kao da je bolestan da ga ne bi odveli u rat. On je neko ko ne želi da učestvuje u ratu ni na koji način - objašnjava Zablaćanski mlađi.

Nosio sam težak kostim na plus 40

Ivan priznaje da mu nije bilo lako na snimanju jer je usred leta morao da bude slojevito obučen:

Mnogi me prepoznaju po ocu

Zablaćanski kaže da je svestan odgovornosti koju njegovo prezime nosi:

- Pravdam i branim svoje ime i prezime i želim da me prepoznaju i po mojim uloga. Ipak, otac mi je bio veliki glumac i mnogi me još uvek prepoznaju kao njegovog sina. Moj odnos prema poslu se vidi kroz to što radim, a tu odgovornost sam naučio od svojih roditelja.

- Nosim baš težak kostim i masku koja dočarava kraste na mom licu. Ceo proces šminkanja i kostimiranja trajao je oko sat i po. Bilo je naporno što smo u onim teškim i pretoplim kostimima u avgustu snimali na plus 40 stepeni u nekoj peščari. Uz sve to smo morali da se grejemo uz vatru.

Tagovi: