17.07.2018.

19:04

Foto:

Zabava

BJELA ZA FILM O TOMI DOBIO 380.000 EVRA! Glumac i reditelj dobio najveći budžet za OSTVARENJE O ČUVENOM PEVAČU

Dragan Bjelogrlić je dobio 380.000 evra od Filmskog centra Srbije za snimanje filma o životu Tome Zdravkovića! Popularni glumac i producent trenutno radi na projektu "Žigosani u reketu" i čim to završi kreće da snima ostvarenje o legendarnom pevaču, pod nazivom "Toma".

Bjeli je odobren najveći budžet u kategoriji "Domaći dugometražni igrani filmovi", a scenario za ostvarenje o velikom boemu napisao je Nikola Pejaković.
- Komisiji koja je Bjeli dala 380.000 evra posebno se dopalo što se u scenariju prepliću detalji iz Tomine bogate biografije s motivima pobune protiv tadašnjeg socijalističkog društva. Prikazane su i razlike između urbanog i ruralnog načina života. Scenario prikazuje mnogo više od samog života legendarnog kantautora - navodi izvor Informera.

Za sada je napisan samo scenario, a uskoro počinje i kasting za glumce:
- Bjela s ekipom ima zamisao koga bi voleo da angažuje da glumi Tomu, ali imena čuva u strogoj tajnosti. On želi da pozove umetnike iz cele bivše Jugoslavije da učestvuju u projektu jer smatra da je Zdravković predstavnik svih naroda nekadašnje države. Voleli su ga apsolutno svi! Čim završi sa snimanjem "Žigosani u reketu", napraviće kasting za ovaj film - kaže naš sagovornik.

POZNATI REDITELJ POČEO SNIMANJE NOVOG OSTVARENJA! BJELA: Pomiriću SRBE I HRVATE!

Tomina porodica pomaže Bjeli

Porodica Tome Zdravkovića je rado prihvatila ideju Dragana Bjelogrlića da snimi film o životu legendarnog muzičara. Oni su Bjeli ustupili neke pevačeve stvari.
- Tomina porodica je Bjeli dala pevačevu garderobu, fotografije s njegovih nastupa i još neke sitnice koje će on koristiti u filmu - kaže izvor Informera.



Dragan Bjelogrlić je snimanje ostvarenja o Tomi najavio kada je prošle godine došao na Centralno groblje u Beogradu povodom 26 godina smrti ovog muzičara. Do tada niko nije znao da je čuveni glumac toliko zainteresovan za lik i delo Zdravkovića.
- Tomin život i biografija zaslužuju film. Nisam imao priliku da ga upoznam, mada sam ceo život slušao njegove pesme. Tomina omiljena pesma mi je "Šta je to u meni" - rekao je tada glumac.

U filmu će biti korišćeni brojni hitovi Tome Zdravkoviću, ali će biti napravljena i nova muzika za ovo ostvarenje. Kako Informer saznaje, Željko Joksimović će komponovati melodiju za špicu filma i sve ostale muzičke sekvence koje budu neophodne.

GLUMCI KOJI SU PROPUSTILI LEGENDARNE ULOGE: Bjela odbio "Anđele", a Brena "Bolji život"!

Bojan Dimitrijević: Bila bi mi čast da glumim Tomu

Informer

Bojan Dimitrijević, poznat po ulozi Pikca u seriji "Vratiće se rode" rekao je da bi mu bila čast da upravo on glumi Tomu Zdravkovića u filmu o životu legendarnog glumca. Mnogi su komentarisali kako Bojan ima mnogo fizičkih sličnosti sa čuvenim boemom:
- Toma je bio legenda i danas su njegovo delo i značaj veliki. Iako ne slušam tu vrstu muzike, to što je on radio je toliko kvalitetno da nema greške. Rado bih prihvatio ponudu da glumim Zdravkovića - izjavio je on.

Tagovi: