24.09.2018.

20:39

Foto:

Zabava

NE PROPUSTITE SLIKORAMU - IZLOŽBA SLIKA NA SVILI!

Izložba se održava u Umetničkoj galeriji Stara Kapetanija u zemunu sa početkom od 20 časova.

IZLOŽBA SLIKORAMA - SLIKE NA SVILI!

Stalnim posmatranjem arhitekture, njenom transformacijom dobijenom apstrahovanjem i svođenjem arhitektonskog fragmenta na geometrijsku formu, kroz interakciju svetlosti i boje, želim da prikažem lični doživljaj arhitekture grada.

Ovoga puta arhitektonika grada prikazana je slikama na svili koje nisu isključivo slike vec I objekti, odnosno instalacije kojima je moja opčinjenost svetlom i transformacijama objekata pod uticajem svetlosti i senke još više dosla do izražaja.

Informer

 

Svila svojom transparentnošću i nežnošću omogućava i stvaranje uvek novih vizura jer se njenim preklopima dobijaju sasvim nove instalacije I slike, a prolazeci pored instalacija koje bi se sa plafona spuštale ka podu dobio bi se utisak atmosphere grada sa svojom svetlošću, bojom i transformacijama koje nastaju pod uticajem svetlosnih promena…

Svaki komad instalacije (slike na svili), spušta se sa plafona finom, praktično nevidljivom najlonskom linijom, a dok se ljudi kreću ka ili pored instalacije, male struje vazduha u prostoriji podižu i pomeraju materijal i slike. Kako vazduh u prostoriji cirkuliše, instalacija se menja. Plasti slika koji plutaju iza osnove pružaju dubinu...

Slojevitost i tiho kretanje slika (tkanina) doprinose transformaciji mog doživljaja u vizuelni znak koji posmatrač oseća kao sopstveni doživljaj. Na ovaj način gledalac i umetnik postaju povezani, spojeni sa zajedničkim iskustvom i vizuelnim rečnikom, a i zamagljuje se linija između umetnika, publike i stvarnosti.

Informer

Određenom postavkom instalacija u prostoru, dobio bi se I utisak svojevrsne I intimno doživljene “šetnje” gradskim ulicama.

Tatjana Bandović rođena je 25. avgusta u Loznici. Diplomirala je slikarstvo na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu 2003. godine.

Član je slikarsko-grafičke sekcije Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije.

Izlagala je na više samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inostranstv. Takođe, učestvovala je na likovnim radionicama i kolonijama širom Srbije, BiH i Makedonije.

Tagovi: