Autor: Informer.rs

26.09.2018.

13:42

Foto:

Zabava

OSMI MEĐUNARODNI FESTIVAL DOMAĆIH IGRANIH SERIJA: FEDIS 9. i 10. oktobra u Domu omladine

Na jedinoj manifestaciji koja afirmiše i vrednuje TV serije na prostoru jugoistočne Evrope, ove godine učestvuju TV serije iz Srbije: Ubice mog oca (2 sezona), Mamini sinovi, Senke nad Balkanom, Psi laju vetar nosi, Nemanjići – rađanje kraljevine, Istine i laži, Sumnjiva lica (2 sezona), Komšije (3. sezona), Šifra Despot i Državni posao, kao i tri serije iz regiona prikazane u našoj zemlji: Meso (Republika Srpska), Čista ljubav (Hrvatska) i Konak kod Hilmije (Bosna i Hercegovina).

Direktor FEDIS festivala Nenad Milenković, najavljuje mnoge novine i odličan festival TV serija ove godine:

- Sa zadovoljstvom mogu reći da festival FEDIS svake godine napreduje. Od ove godine deo smo  programa Doma omladine Beograda, dobili smo podršku Ministarstva kulture i informisanja, i posle sedam godina truda i upornosti, s ponosom možemo reći da se FEDIS pozicionirao na mapi događaja od značaja za kulturu, ne samo u Srbiji već i u regionu – kaže Milenković.

Nagrade ZLATNA ANTENA biće dodeljene u 14 kategorija, a o lauretima odlučivaće : Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije, Ljiljana Blagojević, glumica, Nadežda Jokić, glavna urednica magazina Story, Meri Bilić, urednica Politike i Nenad Milenković, direktor festivala.   

Organizatori mafistacije su JUGART produkcija i Colom Media Communications.

Tagovi: