12.10.2018.

13:08

Foto:

Zabava

(VIDEO) DA LI JE PO VAŠEM UKUSU? Ovo je najbolji film svih vremena!

"Kill Bill" je zamišljen kao četvorosatni film - ipak, kada je Tarantino shvatio da ima previše scena koje želi da snimi, i da neće sve ni stati u ta epska četiri sata, odlučio je da objavi film iz dva dela. Ko ne zna - Kill Bill je kung-fu, samurajska, vestern priča o plaćenoj ubici Crnoj Mambi, koja odlučuje da prestane da se bavi svojim poslom. 

Ona započinje miran porodični život u Teksasu, ali njenom šefu Bilu se to ne dopada. Pronalazi je na dan njene svadbe, kada je Mlada već u poodmakloj trudnoći i ubija goste i puca joj u glavu. 

Mlada uspeva da preživi i kreće u nemilosrdnu osvetu… 

Sada da krenemo sa zanimljivostima! 

Mlada kao švajcarski sat! 

Kada O-Ren preti Mladi u prvom delu govoreći joj "Nadam se da imaš snage - nećeš izdržati ni pet minuta", ona joj odseca skalp za 4 minuta i 59 sekundi! 

Ima li "Kill Bill-a" u Petparačkim pričama? 

Da - u pauzama između snimanja još jednog Tarantinovog filma s Umom Turman se i rodila ideja o snimanju filmova "Kill Bill"! Kventin i Uma su pričali kakve filmove vole - Tarantino je rekao da voli kung-fu filmove sedamdesetih, a onda su on i Uma pričali kako bi bilo super da neki film počne tako što se u kadru vidi prebijena mlada… 

Jedan od filmova sa najmanje psovki 

Kill Bill je prvi film Kventina Tarantina u kojem se čuveno "fuck" izgovara manje od sto puta. Bezobrazluk u ovom filmu je sveden tek na 17 psovki! 

On nije bio prvi na listi 

Kventin Tarantino nije odmah pikirao Dejvida Karadina za ulogu Bila – pre njega je želeo Kevina Kostnera, potom Džeka Nikolsona, Kurta Rasela, Mikija Rurka, Berta Rejnoldsa i Vorena Bitija, koji je na kraju rekao: "Ne razumem o čemu se radi u filmu." 

Iščupaj oko i smej se! 

Ovako je razmišljala Deril Hana, koja u filmu igra El. El je trebalo samo da vrišti kada joj Mlada iščupa oko, ali je Hana mislila da bi bilo smešno da se zaleti u zid, jer će to nasmejati reditelja. Bila je u pravu - smejao se i zadržao scenu! 

Gde su prostitutke? 

Kada Tarantino želi da snimi scenu u bordelu, on unajmi prave prostitutke. Kada se Mlada nalazi s Estebanom u bordelu, ne nalazi se u filmskom studiju uređenom da liči na borde - nalazi se u pravom bordelu u Meksiku, gde se u kadru mogu videti prave radnice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Tagovi: