03.03.2019.

21:37 >> 23:43

Foto:

Zabava

(VIDEO) NEVENA BOŽOVIĆ PREDSTAVLJAĆE SRBIJU NA EVROSONGU! Evo kako zvuči naša "Kruna"!

Sredinom maja u Izraelu, u Tel Avivu Nevena će Srbiju predstavljati pesmom „Kruna“. „Sve mi je nestvarno. Veliko hvala svima koji su glasali za mene“, rekla je nakon trijumfa.

- Ja moram svima da se zahvalim i izvinjavam se što ne mogu da se kontrolišem. Ovo je pesma za mog dečka Nikolu- dodala je Nevena kroz suze.

Informer

Informer

 

U revijalnom delu večeri, nastupao je Željko Joksimović koji je četiri puta išao na „Evrosong“ – dva puta kao kompozitor i izvođač, a dva puta kao autor numere. Usledilo je podsećanje na pesmu Nije ljubav stvar, koju je Joksimović 2012. izvodio na takmičenju za najbolju pesmu Evrope u Bakuu, a zatim i televizijska premijera nove Željkove pesme Možda je to ljubav i hit Ludak kao ja. 

Informer

 

Za mesto u finalu „Beovizije 2019“ izborilo se 12 izvođača – po šest u dve polufinalne večeri, održane 27. i 28. februara.

Na kraju prvog šou-programa prolazak u nastavak takmičenja slavili su Aleksandra Sekulić (Tugo), Saška Janks (Da li čuješ moj glas), Nataša i Una (Samo bez straha), Ivan Kurtić (Bela), „Vonder strings“ i Ivana Vladović (Moja bol) i Sofija Perić (Aritmija)

Informer

 

Tokom druge polufinalne večeri „Beovizije“ kvalifikovali su se „Majdan“ (Budim te), Jana (Viktorija), Nevena Božović (Kruna), Ana Popović (Lutaš), Dženan Lončarević (Nema suza) i Lord (Radnički sin).

Svi oni su se večeras borili ne samo za pobedu na festivalu „Beovizija 2019“, već i za odlazak u Izrael, gde se ove godine održava 64. „Evrosong“.

Informer

 

Članovi žirija bili su: Miroslav Miša Aleksić, muzičar, član grupe „Riblja čorba“, pevačica Bojana Stamenov koja je bila predstavnica Srbije na „Evrosongu“ 2015. godine, tekstopisac Dejan Ivanović, pop pevačica Goca Tržan. Predsednik žirija je Aleksandar Milić Mili, kompozitor i producent.

Večerašnji pobednik predstavljaće Srbiju na evrovizijskoj sceni,  na najvećem evropskom muzičkom takmičenju koje će 14, 16. i 18. maja biti održano u Tel Avivu.

Tagovi: