11.03.2019.

16:39

Foto:

Zabava

UMETNOST GITARE: Počinje jubilarni 20. Guitar Art Festival!

Tokom šest festivalskih dana, do 17. marta, održaće se devet velikih koncerata, a Beograd će posetiti oko 120 najistaknutijih imena gitarskog sveta iz 35 zemalja sveta.

Repertoar jubilarnog Guitar Arta čine i 20 najvećih imena klasične gitare, koji će nastupati drugo, treće i četvrto veče festivala na koncertima od 18 sati. Publici će se predstaviti brazilski virtuoz Jamandu Kosta, Bratislava gitar kvartet i Kosta Kociolis iz Grčke, Duo Abreu iz Švedske, Bendžamin Verderi iz SAD, Jeseok Bang iz Koreje, Marko Tamajo iz Austrije i Anabela Montesinos iz Španije, Artjom Dervoed iz Rusije, Đampaolo Bandini iz Italije, Rafaela Smits iz Belgije, Tomas Miler Pering iz Nemačke i mnogi drugi.

NE PROPUSTITE! Nušićev "Palilulski roman" u Beogradskom dramskom pozorištu!

Koncerti glavnih zvezda festivala počinju od 20.30 u Kombank dvorani. Najpoznatiji džipsi džez-sving sastav Rosenberg Trio iz Holandije nastupiće i na jubilarnom Guitar Art Festivalu. Beogradskoj publici će se prvi put predstaviti i kraljica fado muzike nove generacije Karminjo. Ona je jedna od portugalskih umetnica sa najvećim međunarodnim uspehom ikada, a beogradski koncert biće presek njene desetogodišnje karijere i mnogobrojnih hitova sa pet studijskih albuma. Legendarni duo gitara Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić na koncertu će premijerno predstaviti dugoiščekivan album "Kruševo 2". Svečano zatvaranje festivala 17. marta rezervisano je za veliki koncert u Kolarčevoj zadužbini. Koncert pod nazivom "Veče Hoakina Rodriga - Tri najpopularnija koncerta za gitaru i orkestar" okupiće soliste Vojina Kocića, Emu Kapor, Sabrinu Vlaškalić, Aleksandera Svetea, Maroja Brčića, Zorana Krajišnika i Nemanju Ostojića.

ZA OPERSKE SLADOKUSCE: „Travijata“ pod dirigentskom palicom gosta iz Rumunije Adrijana Morara!

Tagovi: