01.04.2019.

18:26

Foto:

Zabava

VRH FESTIVAL: Počinju Aprilski susreti U SKC!

Ovaj festival aktivnih višednevnih multidisciplinarnih događanja okuplja u isto vreme i na jednom mestu veliki broj pre svega mladih umetnika, studenata umetničkih fakulteta različitih profila.

I ove godine svi oni će pokušati da kroz niz aktivnosti - izložbi, književnih razigravanja, video-radova, razgovora, performansa, novih teatarskih formi, koncerata, radionica, instalacija u prostoru i koreografskih improvizacija, isprate ideju vodilju festivala "Telo kao instrument - pokret kao inspiracija". Cilj ovog festivala je da se prevaziđu klasične granice u umetničkom stvaralaštvu.

Ove godine posetioci će imati priliku da vide najbolje radove i nastupe studenta redovnih i master studija Instituta za umetničku igru iz Beograda koji su odgovorili na zadatu temu profesora - 50 godina od Vudstok festivala i hipi pokreta sa sloganom "Let the sunshine in". Manifestacija će početi tradicionalnim performansom studenata Instituta ispred Studentskog kulturnog centra.

Informer

informer.rs

Tokom trajanja Aprilskih susreta održaće se i otvoreni master klasovi savremene igre, koje će voditi Mačej Kuzminski (Poljska), gostujući profesor Instituta. Radionica Vere Erac "Biti stvarno živ i živa na sceni", koja se zasniva na primeni praktičnih znanja iz psihologije kreativnosti i telesne psihoterapije na savremenu izvođačku umetnost, otvoriće neke nove vidike mladim umetnicima.

Svi segmenti Aprilskih susreta imaju pre svega jedinstven edukativni karakter za brojne generacije mladih, koje su otkrivale i razvijale svoje veštine i talenat i oprobavale se u raznim umetničkim oblastima. Ovo će biti prilika da se publika upozna sa radovima mladih ljudi čije vreme tek dolazi.

Tagovi: