13.05.2019.

12:53

Foto:

Zabava

(VIDEO) DŽEZ SA VRHA SUVE PLANINE! Premijera 'Koncerta za prirodu'!

Suva planina svojim oblikom potkovice svedoči da je drevni prirodni amfiteatar i pravo mesto za odavanje poštovanja prirodi univerzalnim jezikom muzike. Ova riznica izuzetnih geoloških, geomorfoloških, bioloških, istorijskih i kulturoloških vrednosti dominira pejzažom nedaleko od grada Niša. Zbog njenih okomitih stena na severnoj strani Jovan Cvijić ju je nazvao „Alpima juga Srbije”.

SKRIVENI DRAGULJI NOĆI MUZEJA! Priče koje ne bi trebalo propustiti!

Često pitanje koje je pratilo ovaj poduhvat je kako je koncertni klavir Steinway and sons stigao na obronke Suve planine. Osam minuta biće dovoljno da oživi slika jednog dvadesetčetvoročasovnog putovanja, od jutra do mraka, i sutradan ujutru.

POGLEDAJTE VIDEO:

Izvršni producent ovog nesvakidašnjeg poduhvata je Dalibor Popović Pop, režiju potpisuju Emil Keser, Zoran Kiki Radosavljević i Dejan Ilijić, a snimljen je pod pokroviteljstvom Zavoda za zaštitu prirode Srbije. Koncert su podržali JP Srbijašume, Grad Niš, Opštine Niška Banja, Bela Palanka i Gadžin Han, Niški kulturni centar i Organizacija SOKOJ. Medijski pokrovitelj koncerta je National Geographic Srbija.

Informer

Muzički sastav EYOT postigao je ono najteže u muzici: ima svoj zvuk, prepoznatljiv svuda u svetu. Negde između roka i džeza, klasične i ambijentalne muzike, impresionizma i eksperimenta, oni povezuju različite stilove u jake i kompaktne kompozicije, naglašene emotivnosti.

Informer

Njihova karijera već spade u izuzetne. Objavili su ukupno četiri albuma, sve za inostrane izdavačke kuće, i nastupili u više od 20 zemalja širom sveta, što je neverovatno postignuće za bilo koji domaći sastav, a posebno onaj koji svira džez. Sjajno prihvaćeni od publike i muzičke kritike gde god da dođu, stekli su reputaciju jednog od najzanimljivijih evropskih instrumentalnih bendova u poslednjoj deceniji. Njihovi koncerti izuzetan su doživljaji: uvek ispunjeni posebnom energijom koja slušaoca vodi daleko po horizontima naglašene osećajnosti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Tagovi: