12.06.2019.

12:34

Foto:

Zabava

(FOTO/VIDEO) POLANSKI TUŽIO AMERIČKU FILMSKU AKADEMIJU! Izbacili ga zbog silovanja, ali najpoznatiji holivudski begunac ne odustaje!

Polanski je 1978. osuđen zbog silovanja trinaestogodišnje devojčice, ali je pobegao u Francusku pre nego što mu je izrečena kazna. On je još uvek zvanično u bekstvu, a on i Bil Kozbi izbačeni su krajem prošle godine iz Akademije zbog kršenja pravila ponašanja.

Polanski je u aprilu tužio Akademiju i naveo da nije ispoštovana procedura glasanja za izbacivanje člana.

Informer

- Akademija je razmotrila opsežni dokazni materijal koji je Polanski dostavio, koji obuhvata 400 strana pisanih dokaza i snimljenu video izjavu. Dokazi su razmatrani na sednici 10. decembra, zatim 26. januara, a za izbacivanje člana glasalo je više od nephodnih dve trećine članova - navodi Akademija.

- Proces je bio u skladu sa pravilima i veoma pravedan. Takođe, podsećamo da je u pitanju begunac od američkog zakona, koji pokušava isti taj američki zakon i sud da iskoristi da bi isterao svoje - navodi Akademija.

Informer

Polanski je 2002. godine osvojio oskara za film "Pijanista" iako nije prisustvovao ceremoniji, oskar mu je uručio Harison Ford u Francuskoj, ipak Akademija je čvrsta u svojoj odluci da odstrani čuvenog režisera.

- Stoga, nadamo se da će sud uvažiti naše mišljenje da Polanski nema pravo da, dok je u bekstvu, tera sud u Los Anđelesu da se stavi na njegovu stranu i privatnoj organizaciji nametne da menja svoja pravila - dodaje se u saopštenju.

Tagovi: