02.07.2019.

20:46

Foto:

Zabava

ŠESTI BAŠTA FEST! Festival kratkog igranog filma počinje u četvrtak u Bajinoj Bašti!

Glavni filmski program Bašta festa je međunarodnog i takmičarskog karaktera.

Selektor festivala Nikola Ljuca, u saradnji sa umetničkom direktorkom Majom Šušom, izabrao je 24 filma iz 18 zemalja, od toga četiri domaća, koji čine uzbudljiv i raznovrstan takmičarski program.

U tri dana publika će imati prilike da vidi filmove iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, BiH, Danske, Švedske, Poljske, Austrije, Francuske, SAD, Kanade, Belgije, Grčke, Italije, Irana, Holandije i Islanda, a ono na šta je tim festivala naročito ponosan jeste to što sedam rediteljki potpisuje filmove, kao i što je pet naslova iz regiona. Kao i svake godine, festival će zatvoriti debitantski film koji je obeležio proteklu godinu, a šesti Bašta fest zatvara film "Zlogonje/The Witch Hunters" reditelja Raška Miljkovića.

Pored glavnog takmičarskog, edukativnog, muzičkog i dečjeg programa, u okviru ovogodišnjeg festivalskog izdanja, uz podršku Filmskog centra Srbije, uvodi se novi Industri program - besplatna radionica za prezentaciju projekta namenjenu mladim filmskim rediteljima iz Srbije.

Nagrade na Bašta festu dodeljuju se za najbolji film u celini (Zlatna imaginacija), najbolju režiju (Zlatna indikacija), najbolju mušku i žensku ulogu (Zlatna interpretacija), za najbolji scenario (Zlatna inspiracija) i nagradu za najbolji snimateljski rad (Zlatna vizualizacija).

Svake večeri festivala, posle projekcija, sledi žurka, a ulaz na sve programe je besplatan.

Tagovi: