27.07.2019.

18:21

Foto:

Zabava

NASTUP ZA GINISA I 1.000 UMETNIKA U NIŠU! Najavljen program Nišvila

U Nišu će se tokom deset dana festivala (2.-11. avgust) predstaviti 1.000 umetnika na 20 pozornica uz prateće programe koji obuhvataju pozorišnu i filmsku produkciju.

Sve počinje 2. avgusta premijerom predstave "Kako vam drago" u produkciji Narodnog pozorišta iz Niša, Kruševačkog pozorišta i Nišvil fondacije, a u režiji Nikite Milivojevića, a publika u Nišu biće prva u Srbiji koja će videti film "Pavaroti" u režiji Rona Hauarda.

- Da bismo upotpunili tu premijeru filma pozvali smo tri tenora iz Bugarske. Alekander Baranov, Vešelin Vaćev i Boris Lukov čine taj trio koji će nastupiti u Nišu- kazao je direktor festivala Ivan Blagojević.

NINO ADEMOVIĆ ORCHESTRA nastupa na Nišvil džez festivalu!

U glavnom, muzičkom delu festivala publika će se susresti sa atrakcijom za Ginisovu knjigu rekorda na otvaranju Nišvila.

- Five Big Bands Sumit program festivala čini posebnu muzičku atrakciju, jer će pet Big Bendova postaviti nezvanični svetski rekord izvodeći zajedno poklon kompoziciju 'Nišvil Jubilation' Dušana Gojkovića. Zajedno će nastupiti bendovi iz Niša, Buenos Airesa, Blagoevgrada, Čakoveca i internacionalni orkestar sastavljen od 30 srpskih, italijanskih i albanskih muzičara- rekao je Blagojević.

Sa njima će svirati i proslavljeni pijanista Lari Vučković, ovogodišnji dobitnik nagrade Nišvila za životno delo, gitarista Sandro Zerafa i poznati italijanski saksofonista Enco Favata. A među najposećenijim koncertima na predstojećem Nišvilu, kako očekuju organizatori, biće nastup kultnog američkog soul-jazz saksofoniste Mejsija Parkera.

- Radujemo se što smo u prilici da ugostimo takve izuzetne muzičare kao što je Parker, ali i saksofonista Dajvid Marej sa Lydian Sound orkestrom, ili levoruka američka gitaristkinja, pevačica i kompozitorka Malina Moj. U Niš dolazi i unuk proslavljenog Boba Marlija, Džozef 'Džo Mersa' Marli- istakao je Blagojević, dodavši da je veliko interesovanje i za nastup Šona Kutija, kao i za koncert slavnog gitariste Vlatka Stefanovskog.

Tagovi: