22.08.2019.

23:45

Foto:

Zabava

POBRALA SIMPATIJE! "Besa" oduševila sarajevsku publiku!

Festivalsku premijeru svojim prisustvom uveličali su Radivoje Raša Bukvić, glumac sa zavidnom međunarodnom karijerom, koji u ovoj seriji igra jednu od glavnih uloga, i Arben Bajraktaraj, kojeg će gledaoci "Bese" pratiti u ulozi Dardana, ali i ostali protagonisti serije, poput Grese Palaske, Mensura Safkija i Sebastijana Kavace.

Informer


"Besa" je okupila međunarodnu i regionalnu ekipu autora i glumaca, predvođenu poznatim britanskim scenaristom Tonijem Džordanom, rediteljem Dušanom Lazarevićem, scenaristom Mladenom Matičevićem i timom pisaca iz našeg regiona, a po originalnoj ideji Srđana Šapera.


- Projekat je bio izrazito kompleksan u svakom segmentu. Igor Stoimenov i ja radili smo kao producentski tim i ispratili svaku kreativnu odluku od mnogobrojnih verzija scenarija, preko kastinga, rešavanja svih problema do finalnih verzija u montaži. Imali smo ogromnu odgovornost tokom ovog dugotrajnog procesa, u kom smo sve vreme bili između engleskog tima i njihovih očekivanja i standarda, sa jedne strane, i naše ekipe i lokalnih uslovnosti i mogućnosti sa druge - rekla je Tea Korolija, producentkinja serije.

Tagovi: