29.08.2019.

20:12

Foto:

Zabava

KOMEDIJA GODINE! "Delirijum tremens" u bioskopima širom Srbije!

Film je premijeru imao na ovogodišnjem Festu, a nedavno ga je videla i publika glumačkih susreta u Nišu. Snimljen je u produkciji RTS nakon velikog uspeha istoimene pozorišne predstave Beogradskog dramskog pozorišta, po želji doajena našeg glumišta Predraga Pece Ejdusa, koji je nažalost dočekao samo početak snimanja.

Scenario za predstavu i film takođe je napisao Goran Marković, inspirisan upravo Pecinom sudbinom, a okružen glumcima od svog rođenja, znatiželjan da otkrije šta pokreće one čiji je život gluma bez obzira na posledice koja ta predanost ili čak zavisnost nosi.

Informer

U glavnoj ulozi publika će gledati Tihomira Stanića (koji ređa nagrade na festivalima ove godine za ovo maestralno tumačenje uloge) kao Dagija - čuvenog glumca preopterećenog velikim brojem predstava i snimanja, koji spas traži u alkoholu. Kada usled delirijum tremensa završi u bolnici, deliće sobu sa fenomenalnim Draganom Petrovićem Peletom, Igorom Đorđevićem i Beredeom Rešit, koji će publiku kroz niz komičnih situacija nasmejati do suza. Ova tragikomična priča odvešće nas do psiho-drame, pomoću koje će naši likovi pokušati da dopru do skrivenih pokretača svojih sudbina.

U filmu pored Stanića igraju: Anita Mančić, Gorica Popović, Nada Šargin, Miodrag Miki Krstović, Milica Zarić, Svetozar Cvetković, Maša Dakić, Goran Daničić i Srđan Timarov.

Filmski glumački debi u ulozi Dagijevog sina ovim filmom doživeo je mladi glumac Amar Ćorović, koji gradi ozbiljnu karijeru u pozorištu.

Tagovi: