22.09.2019.

17:46

Foto:

Zabava

NE PROPUSTITE! Festival dečjeg teatra u Subotici!

Smotra teatra za najmlađe trajaće do 27. septembra i za to vreme posetioci će moći da uživaju u bogatom glavnom i pratećem programu.

U takmičarskom programu biće izvedeno 14 predstava. Publika će imati priliku da pogleda predstave "Vila Helena i princ Argelus" iz Mađarske, "Bajka o ribaru i ribici" iz Rusije, "24 bake" iz Kine, "Zlatna guska" iz Bugarske, "Čudotvorno kresivo" i "Lepotica i zver" iz Srbije, "Ja sam malo svetlo" iz Nemačke, "Operski frižider" iz Italije, "Divna zelena ptica" iz Poljske, "Pored tebe" iz Koreje, "Ježeva kućica" iz Republike Srpske, "Cipele" iz Belgije i "Cvrčak i mrav" iz Crne Gore. O najboljim ostvarenjima odlučivaće žiri u čijem su sastavu Olga Zejc iz Rusije, Senka Petrović iz Srbije i Ranko Risojević iz BiH. Ove godine biće dodeljeno nekoliko nagrada učesnicima gostujućih predstava - za najbolju predstavu u celini, režiju, scenografiju, originalnu muziku, najbolje estetsko i tehnološko rešenje lutaka, glumačko majstorstvo (pet ravnopravnih nagrada) i nagrada za originalnost i fantaziju (opciono).

U pratećem delu programa nastupiće dečja lutkarska grupa iz Segedina sa komadom "Karneval životinja", Lutkarsko pozorište "Kover Bela" izvešće komad "Vuk i lisica", lutkarska grupa koju vodi Marta Aroksalaši predstaviće se predstavom "Na slovo na slovo", dok će gosti iz Gračanice izvesti "Gulivera u zemlji lutaka". Neće izostati ni radionice, izložbe, promocije knjiga...

Tagovi: