25.09.2019.

23:55

Foto:

Zabava

POČINJE NOĆ ISTRAŽIVAČA 2019! Deseta noć, kroz znanje daje moć!

Evropska noć istraživača je događaj posvećen popularizaciji nauke i učenju kroz zabavu, a ove godine se održava pod sloganom "Deseta noć, kroz znanje daje moć!"

U Beogradu se Evropska noć istraživača održava deveti put. Sadržaji Noći istraživača su novi, atraktivni, interaktivni, prilagođeni svim uzrastima i ne zahtevaju prethodno stručno obrazovanje. Osim toga, posetiocima će se pružiti jedinstvena prilika za druženje sa našim najpoznatijim naučnicima-istraživačima, koji će otkriti kako nauka utiče na naš svakodnevni život.

Tema projekta "ReFocuS 2.0" je kulturno i prirodno nasleđe kao indikator društvenog razvoja, pa će fokus biti na sinergiji obrazovanja, kulturnog i prirodnog nasleđa, ali i održivog razvoja.

Ovogodišnja tema Evropske noći istraživača je "Prošlost", pa će publika imati prilike da se podseti starih tehnika, zanata, igara i pesama, arheoloških otkrića, da upozna druge kulture, ali i da sazna zbog čega je važno da sačuvamo i naše prirodne resurse.

Mesta na kojima će biti održana manifestacija su: Big fešn, Francuski institut, Muzej nauke i tehnike, Muzej Vuka i Dositeja, Naučni klub CPN, Fakultet za fizičku hemiju, Biblioteka grada Beograda, Institut "Servantes", Institut ekonomskih nauka, Zavod za intelektualnu svojinu, Muzej Jovana Cvijića, Kuća legata, Galerija nauke i tehnike SANU, Pedagoški muzej i Institut za meteorologiju - Beograd. Svi sadržaji su besplatni.

Tagovi: