27.04.2020.

09:13

Foto:

Zabava

IZ SPOREDNE U GLAVNU ULOGU! Filip iz "Južnog vetra" glumi u novoj HIT SERIJI - sa njim pod rukom i sin našeg POZNATOG GLUMCA (FOTO)

Mladi glumac Filip Hajduković (25) je posle sporedne uloge Carevog sina u "Južnom vetru" dobio glavnu ulogu Bože Baćkovića u "Švindlerima"!

Nova serija, koja se emituje subotom i nedeljom uveče na RTS, govori o dvojici sitnih prevaranata koji stalno upadaju u probleme.

- U seriji ima elemenata trilera, špageti-vesterna i drame. U suštini to je crnohumorna bajka - kaže Hajduković o svojoj novoj seriji.

Informer

Pored Filipa, glavnu ulogu ima i Pavle Mensur, sin slavnog Irfana Mensura i Srne Lango.

Vlasta Velisavljević (93), koji u "Švindlerima" tumači vlasnika jedne fabrike, oduševljen je kako su se na setu snašli i Filip i Pavle

. - Nemam kritičan odnos prema mladim glumcima, svi su mi dobri. Možda to i nije dobro, ali takav sam. Ne podilazim nikome, ali su mi prosto svi bili odlični, uključujući i Pavla i Filipa. Pred njima je sjajna karijera! - kaže Velisavljević za Informer.

Radnja ove serije smeštena je u 1930. godinu, kad je Državna klasna lutrija Kraljevine Jugoslavije objavila da je izvučena srećka sa glavnom novčanom nagradom od milion dinara. Kada su čuli za to, Boža i Ika (Filip i Pavle) se iz Beograda vraćaju u rodnu Palanku, jer su saznali da je njihov sugrađanin srećni dobitnik, pa nameravaju da ga opljačkaju.

U seriji igraju i Gorica Popović, Vojin Ćetković, Dragan Jovanović, Branka Pujić, Brankica Sebastijanović...

Lutkić: Švindleri su kao korona

Dejan Lutkić, koji u ovoj seriji tumači lik slikara Otona Muhe, veruje da će "Švindleri" postati hit.

- Švindleri su okupirali ovaj svet jer se šire brže nego koronavirus. Švinlderi su zapravo prevaranti, secikese i lopovi. Sve to je sublimirano u jednu reč po kojoj je serija dobila naziv. Siguran sam da će je gledaoci zavoleti - kaže glumac.