22.05.2020.

17:38

Foto:

Zabava

DA LI GLUMCI DOBRO ZARAĐUJU? Aleksandar Radojičić: "Ako pristanete da radite ispod cene, onda vam više posla ne donosi više para"

- Drago mi je što se toliko serija snima. To je dobro za moju profesiju. Bolja je situacija za sve nas iz ovog posla. Nekako je lakše. Sa manje stresa iščekujem poziv za neki naredni projekat - priznaje glumac Aleksandar Rajojičić.

Iako je mnogo serija na malim ekranim, što utiče na kvalitet sadržaja, Radojičić smatra da je to ipak pozitivna stvar za dramske umetnike.

- Činjenica je da zbog velikog broja serija ima i onih koje nisu kvalitetne, ali izbor je veći, pa svako sebi može da nađe ono što mu se dopada. Takođe, dosta glumaca, pogotovo starijih, koji nisu imali angažmane, sada imaju priliku da ponovo zablistaju na malim ekranima - objašnjava Aleksandar.

On dodaje i to da pojačana proizvodnja domaćih serija, ali i filmova, pozitivno utiče i na glumački džep.

- To što više radimo ne znači nužno da bolje zarađujemo. Ako pristanete da radite ispod cene, onda vam više posla ne donosi više para. Svako mora da se izbori za sebe, ali mogu da kažem da sada bolje zarađujemo. Drago mi je što sindikat glumaca vodi računa o tome da svi dramski radnici dobiju bar minimalac - zaključuje poznati glumac.