25.05.2020.

15:10

Foto:

Zabava

BIKOVIĆ ĆE GLUMITI SERGEJA JESENJINA?! Ruski reditelj za tu ulogu želi samo SRBINA - ovo je za njega veliki izazov!

Reditelj Klim Šipenko, sutor "Sluge" u kojem je Miloš Biković igrao glavnu ulogu, uveliko radi na pripremi novog filma, a kako se navodi - večitog dečaka ruskog pesništva Sergeja Jesenjina tumačiće upravo naš glumac.

- Turbulentni život i tragična smrt Sergeja Jesenjina večita je inspiracija ruskih, ali i svetskih reditelja. Jesenjin nije bio samo pesnik, već i buntovnik, revolucionar zanesen idealima, sanjar plave kose i zaljubljenik u rusko selo, iz kojeg je potekao. Ali imao je i drugu stranu ličnosti, mnogima je poznato da se ženio nekoliko puta, da se često opijao, ali i da je zbog kafanskih tuča završavao u zatvoru. Upravo zbog te dve krajnosti kada je reč o njegovoj ličnosti, za mnoge glumce je veliki izazov, ali i san da igraju Jesenjina - ispričao je izvor i dodao da je ruski reditelj odlučio da odloži početak snimanja filma sve dok srpski glumac ne pristane da igra.

Informer

- Nakon saradnje na filmu "Sluga", Šipenko je izrazio želju da Biković tumači lik Sergeja Jesenjina. Ne samo što ga je likom podsetio na ruskog pesnika, već i zbog toga što veruje da jedino naš glumac ima tu dubinu i može verno da ga prikaže na velikom platnu. Njegova ideja je da snimi film o poslednjim danima slavnog pesnika, a poseban akcenat će biti stavljen na tragični svršetak njegovog života. Tačnije, reditelj planira da se bavi pitanjem da li se Jesenjin ubio ili je bio ubijen - kaže izvor pa objašnjava da Biković još razmišlja o novoj poslovnoj ponudi.

- Miloš je veliko ime u Rusiji i jedan je od retkih stranaca koji je na takav način prihvaćen u toj zemlji. Od saradnje sa Nikitom Mihalkovom u 'Sunčanici', pa sve do danas, Bikovićeva slava samo raste, a mnogi reditelji žele upravo njega u svojim filmovima, jer znaju da sve u čemu se on pojavi postaje bioskopski hit. Međutim, za Miloša je ta uloga veliki izazov, ali i odgovornost, te zbog toga još nije doneo definitivnu odluku - tvrdi izvor.

Informer

Miloš Biković, pak, na ovu temu još uvek se nije oglašavao.